Menu 

Vaš mališan slavi rođendan i vi želite ovaj put da bude zaista poseban? Dekorišite zauksu na pravi način – sendvič gusenica je pravi izbor.

Za vas smo pronašli dve ideje i to na blogovima Creeksidelearning i Mintamokus.

Jednostavna sendvič gusenica

gusenica sendvic 1Verujemo da vam sama fotografija već otkriva gotovo sve. Za ovu gusenicu su vam potrebne okrugle zemičke, sveža mrkvica i crne masline.

Sendviče napravite kao i inače (bilo da koristite pohovanu piletinu, čajne kobasice, tost sir, …). Na sto za serviranje stavite komad zelenog krep papira (trava za gusenicu), pa poredajte sendviče naslanjajući ih jedne na druge – vijugavo.

Mrkvu isecite na tanke štapiće (nogice gusenice), pa na prvi sendvič stavite (zabodite čačkalicom) dve crne masline (oči).

Oko gusenice servirajte grickalice, svežu salatu i sveže iseckano voće.

Urolana sendvič gusenica

Ova gusenica je malo drugačija i tek malo komplikovanija za napraviti. Potrebne su vam tortilje, tunjevina, kuvana zrna kukuruza (kukuruz iz konzerve), paradajz i crne bombonice za oči (ili komadići crnih maslina) i slani štapići za antene i nogice. Možete dodati i paradajza ili zelene salate po želji. Takođe, tortilje možete napuniti i nekim drugim punjenjem, tunjevina nije obavezna. To može biti i sitno naseckano kuvano meso sa krem sirom i slične mešavine.

Tortilje premažite mešavinom po izboru, urolajte ih i izrežite na kolutiće. Pričvrstite ih čačkalicama.

gusenica sendvic 3

Na paradajz zabodite komade crne masline i štapiće kao antene. Na pladanj redajte rolnice tortilja (možete i razdvajati belim grožđem), pa dodajte štapiće na mesto nogica. Pridružite prvoj tortilja rollinici u redu “glavu” od paradajza.

Recept
Ime Recepta
Sendvič gusenica za dečiji rođendan
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 25 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
7 komentara
 1. Letovka Lena Zivkovic

  interesantno,svidja mi se a tek deci…..

 2. Djurdjica Majdenic

  I djeca su na podu.Na stolu ne mogu dohvatiti, neki se srame uzeti…na stoljnaku je, jos kako dekorativnom, sta smeta,za ovakve prigode podjetinjimo i mi malo…Pohvale za ideju!

 3. Selena Maric

  Ja ipak mislim da je sto :)

 4. Snezana Mihajlov Stojanovic

  zar mora biti na podu

 5. Leona Malinska

  svidja mi se<

 6. Esma Jusic

  zanimljivo, pojaca apetit, dijeci radost

 7. Gordana Chahine

  dobra ideja !

Napišite komentar