Menu 

Ukoliko živite u kući na sprat ili dvoetažnom stanu, pogledajte kako na kreativan način možete preurediti stepenište i od običnog mesta, na kome se  mnogo ne zadržavate, napraviti malu galeriju interesantnih dekoracija i boja uz svoj lični potpis.

1. Dizajnersko stepenište sa toboganom

stepeništeizvor: http://nooshkids.blogspot.com

Jedno od najkreativnijih koje smo pronašli. Ispod srelice se nalazi tobogan za decu (ili odrasle?), dok su stepenice označene duginim bojama i Helvetica fontom – pravo stepenište sa potpisom grafičkog dizajnera.

2. Ombre

stepeništeizvor: http://www.designsponge.com

‘Ombre’ ne morate imati samo na kosi ove sezone, sličan stil postepenog menjenja tona možete napravti i na stepenicama. Deluje veoma interesantno, zar ne?

3. Vrpca

stepeništeizvor: http://illusion.scene360.com

Ovakve stepenice spadaju već u domen produkt dizajna, ali bili smo toliko oduševljeni kada smo ih videli, da smo to želeli da podelimo i sa vama.

 4.  Stepenište sa motivacijskim porukama

stepeništeizvor: http://art-moms.com

Ko ne bi želeo da se svakoga dana penje ovakvim stepenicama? Pored veselih boja, na svakoj je napisana i predivna motivacijska poruka. Poenta je u tome što možete izabrati neke svoje omiljene citate ili vlastite izreke.

5. Stepenice koje “sagorevaju” kalorije

stepeništeIzvor: http://www.freakonomics.com

Stepenište kod kojih “na svakom koraku” saznajete koliko ste kalorija upravo potrošili. Tako efektna ideja uz vrlo malo truda za izradu. Bravo!

6. Pantone

stepeništeizvor: http://style-files.com

Još jedne u nizu sa dizajnerskim potpisom. Ove krase dizajnerski studio u San Francisku, a označavaju  nijanse koje se koriste u štampi.

7. XOXO

stepeništeizvor: http://www.diynetwork.com

‘XOXO’ u internet slengu označava poljupce i zagrljaje. Sad vam je jasno šta vas očekuje kada se popnete na sprat.

 8. Tapete

stepeništeizvor: http://designindublin.blogspot.com

Ako su vam prethodne ideje bile prezahtevne, za ovu nemate izgovor – potrebno je samo naći rolnu tapeta sa dizajnom koji vam se dopada i zalepiti na bočnu stranu. Minimalna ulaganja za maksimalnu promenu (zvuči tako ekonomski :)).

 9.  Šablon

stepenište

izvor: http://www.lowes.com

I ovo su jedne od “lakših” koje možete i sami izraditi. Dovoljno je da izradite šablon sa šarama i da “printate” uzorke na prethodno obojene stepenice.

10. Pločice

stepenište

izvor: http://lowtidehighstyle.blogspot.com

Izgledaju savršeno! Mali trik je da možete umesto klasičnog mozaika da koristite i pločicesa mozaik imitacijom, ili da jednostavno lepite rasličite pločice. Naravno, mašti na volju i isprobajte sve što vam se čini dobrom idejom.

11.  Slatke pruge

stepeništeizvor: http://www.hgtv.com

Izgledaju poput slatkiša i zaista su efektne u svakom okruženju. Trebaće vam smirena ruka i dosta strpljenja, ali na kraju ćete biti zadovoljni konačnim ishodom (nadamo se).

 

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar