Menu 

Ne biste verovali koliko je jednostavno napraviti stočić koji će stajati na vašoj letnjoj terasi. Divnog je rustičnog izgleda i zaista služi svrsi, a mi vas učimo kako da ga napravite sami.

Na Hometalk blogu kažu da ćete ovaj rustični stočić napraviti za veoma malo novca, na veoma jednostavan način, a mi dodajemo da će vas svi vaši gosti pitati gde ste ga kupili.

Ako volite majstorisanje, zasučite rukave i krenite.

Potreban materijal

  • Veća plastična kanta
  • Vrećica cementa
  • 3-4 grane za nogare, prečnika najmanje 4,5 cm
  • Rukavice
  • Maska
  • Dekorativni kamenčići ili školjke

Za početak, prošetajte šumom i pronađite odgovarajuće grane koje će biti nogari. Treba da budu čvrste i nešto deblje, prečnika najmanje 4,5 centimetara, ali ne treba da budu u potpunosti ravne. Kad ste pronašli grane, dobro ih operite, i ostavite da se suše.

Kad su se osušile na granama označite mesto do kojeg ćete sipati cement.

Unutrašnjost plastične kante namastite uljem, a na dno poslažite dekorativne kamenčiće i školjke. To će doći na vrh vašeg stočića.

Cement pomešajte sa vodom prema omeru napisanom u uputstvu i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Nakon 10 minuta proverite konzistenciju koja treba da bude slična testu za keksiće.

stočić3

Nakon toga sipajte cement u kantu, otprilike 7, 5 centimetara visine, zatim izravnajte površinu i polako počnite tapkati po cementu da istisnete sav vazduh. Ostavite cement da odstoji nekoliko trenutaka, a zatim stavite nogare. Postavite tri ili četiri koliko vi mislite da treba. Jednom kad postavite grane nemojte ih pomerati.

Ostavite najmanje 10 sati da se cement stvrdne.

Nakon deset sati okrenite vaš stočić da vidite da li može da stoji i podrežite grane u visinu u koju želite pa polako odstranite kalup.

stočić2

Čekićem možete izlupati površinski deo da kamenčići dođu do izražaja. Kad ste skratili nogare i sredili površinski deo, polijte stočić vodom i umotajte u plastičnu kesu i ostavite tako najmanje dve nedelje i proveravajte svaki dan da vidite da li je vlažno. Ovo je veoma važan korak jer u tom slučaju beton sigurno neće ispucati.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar