Menu 

Zaboravite na vodice za ispiranje usta, mentol bombonice i sprejeve koji osvežavaju dah. Neugodni miris srežite u korenu.

Uzročnici neugodnog zadaha su uglavnom bakterije i plak, a njih možete lečiti ničim drugo do zdravom ishranom. Evo nekoliko naših saveta.

By: Janine

By: Janine

Uvrstite veće količine jogurta na vaš jelovnik jer smanjuje nastanak plaka, gingivitis i hidrogen sulfid koji je glavni krivac neugodnog mirisa. Birajte onaj jogurt sa manjim procentom masnoće i bez dodanih šećera kojih ima u voćnim jogurtima.

Ananas sadrži bromelain, probavni enzim koji deluje kao prirodni pročistač organizma. Jedite sveži ananas ne onaj iz kompota koji ima previše šećera, a to nikako nije dobro za zube.

Brusnice su takođe sjajne za zube i loš zadah jer one sprečavaju da se plak i bakterije lepe za zube već ih automatski čiste.

U međuobrocima se što više trudite grickati sirovo povrće jer na taj način povećavate produkciju pljuvačke koja potpomaže čišćenje zuba od komadića hrane i kiselina.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Iako se obično smatraju nezdravima i iako većina nutricionista i lekara smatra da bi što manje trebalo konzumirati namirnice koje ih sadrže postoje i oni dobri, zdravi ugljeni hidrati koje možete jesti bez ikakve bojazni. Upoznajemo...