Menu 

Dobra hidratacija je veoma bitna za opšte zdravlje organizma, ali  šta kad nam se baš ne pije voda? Otkrivamo vam nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da budete dovoljno hidrirani tokom dana, a koji ne uključuju pijenje vode.

Već godinama u savetima za zdravlje čitamo i slušamo kako je organizmu neophodno najmanje osam čaša vode dnevno da bi bio dovoljno hidriran, ali budimo realni malo ko zaista postigne taj cilj tokom dana. Pored ispijanja vode postoji još nekoliko načina da hidriramo organizam.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-eating-watermelon-image23566046

Unesite vodu putem hrane

Postoji mnoštvo namirnica koje vam mogu pomoći da unesete dragocenu tečnost u organizam. Namirnice koje sadrže najviše vode su: lubenica, karstavac, celer, zelena salata, dinja, paradajz, tikvice. Uvrstite ove namirnice u svakodnevnu ishranu i ne paničite što niste popili osam čaša vode. Tanjir tople supe takođe obezbeđuje tečnost baš kao i voda samo pazite da nije previše slana.

Odaberite pravu vrstu soli

Jeste li znali da je za hidrataciju veoma važno koju vrstu soli koristite, jer nisu sve soli jednake? Minerali u solima se razlikuju zbog načina na koji su prerađene. Lekari preporučuju dnevni unos soli ne veći od jednog prstohvata što je 1.000 – 1.500 mg natrijuma dnevno. Birajte morsku ili keltsku so koja će vam obezbesiti kalcijum, magnezijum i kalijum.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-ice-water-image9367769

Oslonite se na prirodne ukuse

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg ljudi ne piju dovoljno vode jeste njen ukus, odnosno činjenica da ga nema. Taj problem ćete lako rešiti aromatizacijom vode, jednostavno u vodu ubacite raznovrsno voće, nacedite malo soka citrusa, sve pomešajte u bokal i ostavite da stoji preko noći. Izbegavaje kupovnu vodu sa dodanom aromom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Dečija astma je poprilično čest i neugodan problem kako za dete tako i za roditelje. Jedna od najbitnijih stvari jeste da naučite živeti sa njom, saznate sve što bi vam moglo...