Menu 

Ako želite što duže da zadržite mladolik izgled, da vam koža izgleda zategnuto i bez bora otkrićemo vam tajnu koja vam to sve može obezbediti, a reč je o verovali ili ne supi od kostiju.

Na Butternutrition sajtu pronašli smo članak u kome se govori da supa od kostiju ako postane vaša rutina za lepotu koju ćete obavljati svake nedelje može biti ključ vašeg mladolikog izgleda. Ne moramo vam ni naglašavati koliko smo samo ostali iznenađeni. Supa za lepotu? Svašta. U tekstu se naglašava da je supa napravljena od kostiju veoma bogata amino kiselinama, mineralima i glicinom te je odlična za poboljšanje probave, detoksikaciju organizma kao i produkciju stomačnih kiselina.

http://www.dreamstime.com/stock-image-simmering-chicken-broth-cooker-seasoning-vegetables-steel-pot-glass-ceramic-image35396451

Kako napraviti supu od kostiju

Potrebni sastojci:

  • Kosti i otpaci od dva cela pileta
  • Jabučno sirće
  • Voda

Tokom cele nedelje skupljajte kosti i otpatke od piletine koju ste te nedelje pripremali za ručak, bez mesa. Sve otpatke i kosti stavite u sporo kuvalo ili običnu šerpu, zalijte sa nekoliko kašika jabukovog sirćeta i vodom. Možete dodati i listove lovora, beli luk, ostatke povrća. Kada je supa u sporom kuvalu prokuvala, smanjite temperaturu i ostavite tako preko noći. Da bi se bujon skuvao potrebno je otprilike 16-30 sati.

Znak da je bujon gotov je kada bez problema možete slomiti i deblje kosti jer to znači da je sav kalcijum ostao u supi. Kad je gotova, supu procedite i spremite u fružider na najviše 4-5 dana.

Nakon što se supa u potpunosti ohladi postaće nalik želatini, a na površinu će isplivati masnoća koju ćete skinuti kašikom i baciti.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-chicken-carcass-make-stock-image34059900

Kako koristiti supu?

  • Pomešajte supu sa malo voća i pojedite pre spavanja, na taj način ćete regulisati hormone stresa i sigurno ćete bolje spavati.
  • Kada kuvate rižu dodajte 2-4 kašike ovog bujona za bolji ukus.
  • Ako ujutro ne pijete kafu, dan možete započeti tako što ćete popiti šolju podgrejanog bujona.

Poenta je da u toku nedelj potrošite sav bujon koji ste napravili na različite načine i obezbedićete sebi zdravlje i mladolik izgled.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar