Menu 

Verujemo da već sada primećujete neku razliku. Zar ne? Danas ćemo govoriti kako to, u okviru, ovog programa mršavite i sa čajevima.

Sedmi dan počinje sa šoljom čaja za doručak. Zato ćemo vam preporučiti nekoliko najboljih čajeva.

Zeleni čaj je jedan od najzdravijih, o čijim blagodetima smo pisali u više navrata. Zanimljivo je da, pored toga što pomaže da sagorite kalorije i deluje kao antioksidant, zeleni čaj vam može pomoći da manje osećate glad. Zato je on, možda i najbolji izbor kao zamena za kafu u ovoj dijeti. Umesto njega možete piti i čaj od mente.

Čaj anisa deluje slično kada je u pitanju osećaj gladi. Pored toga odličan je protiv nadimanja i grčeva i umiruje želudac, dobar je za disajne puteve. Pravite ga tako što jednu kašičicu semena anisa prelijete sa dva decilitra ključale vode i ostavite poklopljeno 15 minuta. Procedite i pijte gotovo vruć, u malim gutljajima.

Ružin čaj je takođe dobar u ovu svrhu. I on spada među čajeve koji su najbolji za mršavljenje. Terapeutski deluje na organizam, čisti toksine iz tela, prolepšava kožu, te sprečava zatvor.

Oolong čaj ima jače dejstvo od zelenog. Odličan je kod smanjenja holesterola i koncentracije masti u telu.mršavite

Doručak: šolja biljnog čaja bez šećera

Ručak: 200 gr kuhane govedine, voće

Večera: možete izabrati bilo koji meni od prethodnih dana, osim menija 3. dana. To znači da možete jesti: kuhanu ili pečenu ribu (200gr) sa malo kupus salate; 100 gr kuhane govedine (bez soli) i šolja običnog jogurta; 2 tvrdo kuhana jajeta i sveža salata od kupusa sa malo maslinovog ulja; voće po izboru ili šejk. (Možete izabrati jednu od ovih ponuđenih večera).

Ukoliko budete još gladni u toku dana, dozvoljeno vam je grickanje svežeg voća i povrća.

Mršavite sa nama – Vežbe

Što se tiče vežbi danas smo ponovo na stazi. Trčite, džogirajte lagano ili šetajte 30 minuta. Slušajte dobru muziku, koja vas motiviše, smiruje. Pijte dosta vode, možete uključiti i koji šejk više ili pojesti malo više voća, ukoliko budete gladni. Pazite na disanje. Pokušajte da se opustite uz dobru kupku ili probajte sa meditacijom. Ko zna, možda vam pomogne da umirite nervozu?

(Pogledajte meni i vežbe iz šestog dana)

This slideshow requires JavaScript.

 

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Snjezana Stojcevic Nikolic via Facebook

    caj od lujze je odlican za mrsavljenje

Napišite komentar