Menu 

Savršeni za piknik, za doručak na poslu uz šolju kefira, kao zakuska za decu. Presovani mini sendviči će vas očarati.

Na pečenje i kuvanje zaboravite, već se fokusirajte na slaganje ukusa. Ideju smo pronašli na jednom odličnom blogu Cilantropist. Samo se potrudite da pronađete što kvalitetniji domaći hleb ili ga napravite sami (Recept za najbolji domaći hleb) i dobar pesto (Odličan pesto od belog luka).

Sastojci:mini sendviči

  • 1 vekna domaćeg hleba
  • 110-115 gr vrlo tanko iseckane čajne, kulena, suve domaće kobasice
  • 220 gr na kriške naseckanog provolone sira
  • 230 gr paradajza (svežeg ili pečenog – u kolutićima, pečen kratko u rerni)
  • 3 kašike pesta (sa bosiljkom, belim lukom i parmezanom)
  • Listovi bosiljka

Veknu prerežite uzdužno, po sredini. Na gornji deo namažite pesto u tankom sloju, a na donjem delu vekne prvo stavite pečene ili sveže kolutiće paradajza u jednom sloju, pa pokrijte slojem kolutića čajne kobasice (ili koje god koristite) – malo gušće. Preko kobasice stavite sir, pa par listova svežeg bosiljka. Sve pritisnite gornjim slojem hleba, koji ste premazali pestom. Pritisnite jako rukama, što jače istovremeno motajući veknu u plastičnu foliju.

mini sendviči

Stavite u frižider na bar 3 sata ili preko noći, ali obavezno pritisnuto nečim teškim (na blogu predlažu teški tiganj na koji ćete staviti nekoliko težih konzervi).

mini sendviči

Sledećeg dana odmotajte foliju, pa veknu izrežite na veće sendviče ili na mini kvadrate. Služite odmah ili ostavite u frižideru do polaska na posao, polaska dece u školu, do užine.

Recept
Ime Recepta
Presovani mini sendviči
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
3.5 Based on 10 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ovo su brze krofne koje se u Kini prodaju na svakom ćošku, a ako se želite zasladiti i obradovati svoje ukućane ove krofnice će sigurno obaviti dobar posao.