Menu 

Ako je zimsko vreme vašu kožu isušilo i ostavilo posledice u vidu beživotnosti i nedostatku zdravog sjaja, piling za lice od tri sastojka koji možete napraviti sami je pravo rešenje.

Pored hladne zime, posledice na kožu mogu ostaviti i nagle promene temperature koje smo mi iskusili ove i krajem prethodne godine u više navrata. Da biste vratili sjaj svojoj koži jednostavno morate isprobati piling za lice koji smo za vas pronašli.

Osnova ovog pilinga su zobene pahuljice koje su pogodne za negu svih vrsta kože, čak i one veoma osetljive. Zobene pahuljice ćete pomešati sa nektarom agave i eteričnim uljima po želji, ako vam je koža veoma osetljiva trebalo bi da zaobiđete eterično ulje čajevca i upotrebite samo lavandu.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-lavender-flowers-essential-oil-herbal-soap-bunch-lavander-wooden-background-image32722656

Za sve ostale tipove kože kombinacija čajevca i lavande je odlična za zdravlje i izgled kože. Kožu će delotvorno očistiti, negovati i daće joj sjajan miris. S druge strane oba ulja imaju antiseptičko dejstvo.

Piling za lice – potrebni sastojci:

  • ¼ šolje zobenih pahuljica, mlevenih
  • 2 kašike nektara agave ili meda
  • 5 kapi eteričnog ulja lavande i/ili čajevca

U maloj posudi izmešajte sve sastojke, promešajte da se sjedine i da dobijete jednoličnu smesu.

Jednu kašiku ove smesenanesite na lice i lagano utrljavajte u kožu ujedno masirajući lice. Piling možete odmah ukloniti sa lica nakon što ste završili sa masažom, a možete i ostaviti da deluje 5-10 minuta, pa nakon toga isprati mlakom vodom.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar