Menu 

Godinama obrve se proređuju, a i mnoge žene su sklone da ih istanje i previše. U modi su prirodne i deblje obrve. Naučite kako da ih regenerišete i podebljate na jednostavne načine.

Obrve mogu da promene kompletan izgled vašeg lica. Ponekad nismo ni svesni koliko su važne. Neke stvari ne možemo popraviti šminkom ma koliko se trudili. Pročitajte Kako da konačno savršeno oblikujete obrve + VIDEO.

Ali, ako su vam obrve pretanke (čupali ste ih preterano i oblikovali pretanko) ili su godine učinile svoje, pa su obrve proređene spas potražite u prirodnim tretmanima.

Konačno su tanke i “zašiljene” obrve izašle iz mode, sada su u trendu malo deblje, potpuno prirodne ili lepo “neizveštačeno” oblikovane.

Naučite kako da ih regenerišete, kako da ih učinite gušćima i onda se bacite na oblikovanje.

devojka deblje obrve

Zašto je važna regeracija i nega obrva?

Obrve rastu mnogo brže od kose. Trebali biste ih negovati i čuvati isto koliko i kosu. Nega obrva je čak važnija jer ponekad ih tretiramo i “napadamo” više nego kosu, posebno ako koristite često šminku i olovku za obrve. Postojali su čak i slučajevi da su obrve uveliko istanjene i proređene (gotovo nestale) zbog preterane upotrebe šminke i loše nege. Naravno, moguće je da se prorede i zbog nekih bolesti poput leukemije.

Čak i ako vam nije potrebno da podebljate obrve ovi tretmani su vrlo korisni, jer svi ih moramo s vremena na vreme negovati. Sa njima radite detoks folikula dlake i eliminišete toksine iz kože. Uz to jačate dlaku i radite nežan piling. Ne treba vam mnogo vremena za ove tretmane, a vaše obrve će vam biti zahvalne.

obrve zutePriprema

Pronađite odgovarajući “alat” za ove tretmane. Najbolje bi bilo da temeljno operete četkicu za obrve ili čak četkicu maskare i da sa njom nanosite smese, kreme i ulja. Preporučićemo vam tri tretmana – biljni čajevi, prirodna ulja i limunova korica. Važno je, takođe, da redovno češljate (svaki dan) i podsecate obrve (jednom sedmično). Ne zapostavljajte ih ili će “podivljati”, pa neće rasti u jednom smeru i zaglađene.

Biljni čajevi

Za regenaraciju obrva odličan je zeleni čaj. Uspite 1 kašiku listova zelenog čaja u šolju vode i kuvajte zajedno 15 minuta. Sklonite sa šporeta, poklopite i ostavite da se ohladi. Natopite kuglicu vate ili štapić za uši u ovaj čaj i sa tim prelazite preko obrva u smeru rasta nekoliko puta. Ne ispirajte. Ostavite da se pririodno osuši. Na ovaj način stimulišete folikule dlake i jačate koren. Ali, imajte na umu da će za rezultate trebati čekati 2 do 3 meseca. Ali, budite uporni.

obrve ravnePrirodna ulja

Za regenaraciju kose najbolja su ulja badema, maslina i ricinusa. Isto važi i za obrve. Ova ulja neguju dlaku i jačaju njen koren. Prodiru u kožu, jačaju dlaku iznutra, sa mesta rasta. Koristite jedno od ovih ulja. Nanosite ih češljem za obrve svako veče pred spavanje. Ujutro operite, uklonite sa lica. Ovaj tretman se preporučuje svima, koji žele da održe obrve jakima i spreče opadanje dlaka.

Limunova korica

Pomešajte dve kašike limunove narendane korice sa 1 kašičicom maslinovog ulja i ostavite da odstoji 5 dana. Kada mešavina bude spremna malu količinu nanesite na obrve četkicom ili prstima. Ostavite da deluje par sati, pa onda operite mlakom vodom. Ponavljajte svaki dan par sedmica i primetićete promenu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar