Menu 

Sve žene žele da imaju pune ružičaste zanosne usne, ali unos kafe, čaja, cigarete i izlaganje suncu mogu dovesti do toga da potamne. Evo, šta trebate učiniti da biste usnama vratili lepu prirodnu ružičastu boju.

Limun i med

Ovo savršen tretman protiv ružne tamne pigmentacije na usnama. Pomešajte jednake delove limunovog soka i meda, pa smesu nanesite na usne i ostavite da deluje sat vremena. Pazite – nemojte da pojedete vaš prirodni serum iako je vrlo ukusan. Posle sat vremena uklonite smesu sa usana sa vlažnim peškirom. Ovaj tretman možete ponavljati više puta.

Glicerin i hidratacija

Sunčevi zraci, nebriga o usnama, ali nedovoljna hidratacija mogu dovesti do pojave crnih usana. Da biste ih se rešili probajte i na ovaj način – nanesite malo glicerina sa komadićem vate na usne svako veče pred odlazak u krevet. Na ovaj način zadržavate vlažnost usana i samim tim sprečavate i ublažavate tamne mrlje.

Takođe, hidratacija je potrebna i iznutra. Zato pijte 8 do 10 čaša vode dnevno, posebno u letnjem periodu.

Cvekla

Držite komad korena cvekle u frižideru. Kada želite da uklonite mrlje na usnama jednostavno ih izmasirajte sa svežim korenom cvekle. Sa ovim ćete vratiti prirodnu boju usana za samo par dana.

Badem i krastavac

Pored navedenih prirodnih preparata možete probati i sa bademovim uljem. Samo ga nanesite na usne u tankom sloju pre spavanja i za par dana ružna pigmentacija će nestati. Na sličan način deluje i sok od krastavca. Takođe ga nanosite pre spavanja, ali možete i tokom dana da ubrzate proces.

Da li ste i imali problema sa tamnim usnama? Kako ste ih rešavali?

Pro;itajte i koji su to Najbolji trikovi za nokte.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar