Menu 

Sve žene žele da imaju pune ružičaste zanosne usne, ali unos kafe, čaja, cigarete i izlaganje suncu mogu dovesti do toga da potamne. Evo, šta trebate učiniti da biste usnama vratili lepu prirodnu ružičastu boju.

Limun i med

Ovo savršen tretman protiv ružne tamne pigmentacije na usnama. Pomešajte jednake delove limunovog soka i meda, pa smesu nanesite na usne i ostavite da deluje sat vremena. Pazite – nemojte da pojedete vaš prirodni serum iako je vrlo ukusan. Posle sat vremena uklonite smesu sa usana sa vlažnim peškirom. Ovaj tretman možete ponavljati više puta.

Glicerin i hidratacija

Sunčevi zraci, nebriga o usnama, ali nedovoljna hidratacija mogu dovesti do pojave crnih usana. Da biste ih se rešili probajte i na ovaj način – nanesite malo glicerina sa komadićem vate na usne svako veče pred odlazak u krevet. Na ovaj način zadržavate vlažnost usana i samim tim sprečavate i ublažavate tamne mrlje.

Takođe, hidratacija je potrebna i iznutra. Zato pijte 8 do 10 čaša vode dnevno, posebno u letnjem periodu.

Cvekla

Držite komad korena cvekle u frižideru. Kada želite da uklonite mrlje na usnama jednostavno ih izmasirajte sa svežim korenom cvekle. Sa ovim ćete vratiti prirodnu boju usana za samo par dana.

Badem i krastavac

Pored navedenih prirodnih preparata možete probati i sa bademovim uljem. Samo ga nanesite na usne u tankom sloju pre spavanja i za par dana ružna pigmentacija će nestati. Na sličan način deluje i sok od krastavca. Takođe ga nanosite pre spavanja, ali možete i tokom dana da ubrzate proces.

Da li ste i imali problema sa tamnim usnama? Kako ste ih rešavali?

Pro;itajte i koji su to Najbolji trikovi za nokte.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Saznajte

Ovo jelo ćete sigurno obožavati jer je porilično jendostavno za pripremu, veoma je ukusno, savršeno za porodične ručkove, a za prilog možete poslužiti šta god želite. Naučite kako se priprema slasna svinjetina...