Menu 

Iako se na početku ove zime nismo nadali da će biti baš ovako jaka, ona nas je iznenadila snegom i veoma niskim temperaturama koje prilično loše utiču na kožu, posebno onu nešto suvlju. Ovo su glavna pravila za prirodnu negu kože zimi.

Pored niskih temperatura, vetra i hladnoće na kožu veoma loše utiču klima uređaji, grejanje, suv vazduh i previše topla voda kojom se tuširamo, umivamo i peremo ruke. Štetan uticaj svih ovih faktora ćete ublažiti ako budete pratili sledeće savete.

23761628132_41c60d3e16_o

Tuširajte se svakog dana, ali pazite na temperaturu vode. Ako većinu svog vremena provodite ušuškani ispod ćebeta sasvim je normalno da ćete se oznojiti i zato je i zii tuširanje na dnevnoj bazi neophodno. Ono što treba da izbegavate jesu dugotrajne kupke u jako toploj vodi koje će dodatnu isušiti kožu. Zimi se tuširajte brzo i efikasno.

Hidratizujte kožu često tokom dana. Zimi koristite proizvode na bazi ulja koja imaju prilično snažna svojstva za negu kože. Mažite ruke i lice nekoliko pute tokom dana kokosovim ili shea puterom koji donose prirodno olakšanje kad je u pitanju suva koža. Isto tako nemaju nikakav štetan uticaj, koža ih brzo apsorbuje i potpuno su prirodni.

23761625632_9e45c40721_o

Posebno se pobrinite za stopala.  Stopala se zimi nešto više znoje jer ih obično više utopljavamo i zato ima je potrebna posebna nega. Nosite čarape napravljene od prirodnih vlakana kao što su vuna ili pamuk jer oni dozvoljavaju koži da diše. Isto tako, bilo bi dobro da dosta vremena, onoliko koliko možete provodite bosi.

Prilagodite izbor garderobe godišnjem dobu. Kada menjate obuću budite sigurni da je ona potpuno suvo od znoja i vlage pre nego što je ponovo obujete jer ta vlaga uzrokuje neugodan miris i sve ono loše što s njim dolazi. Kad je u pitanju garderoba važno je da se oblačite slojevito, da koristite garderobu od prirodnih metrijala koja koži dozvoljava da diše, a ispod debelih vunenih džempera uvek oblačite pamučnu potkošulju ili majicu da ne bi došlo do iritacija.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar