Menu 

One male, mekane kuglice vate mogu biti zaista korisne ako znate na koji način da ih koristite, a koji ne uključuje samo skidanje šminke. Donosimo vam sjajne savete koji će vas navesti da skromne kuglice vate gledate potpuno drugačijim očima.

Vata može biti zaista korisno pomagalo, a mi ćemo vam otkriti nekoliko načina kako je možete koristiti.

Umesto četkica za nanošenje šminke. Ako izlazite i nosite malu torbicu u koju vam ne stanu sve četkice za nanošenje pudera i rumenila, zamenite ih sa nekoliko kuglica vate koje će im biti dostojna zamena, a neće zauzeti ni deseti deo prostora koje bi zauzele četkice.

??????????????????????????????????????????????????????????????

Za skidanje laka za nokte. Za ovo ste ih sigurno već koristili, ali jeste li znali da pomoću vate možete poneti skidač laka bez da nosite celu flašicu? Kako, pitate se? Jednostavno, natopite vatu sa acetonom i spremite je u plastičnu kesicu sa zatvaračem i tako pri ruci uvek možete imati aceton, ali i alkohol.

Umesto pudera, rumenila i karmina. Vata, pored toga što vam može pomoći da njome nanesete šminku može vam pomoći i da na njoj nosite šminku. Bunimo vas? Ako u torbici nemate mesta da stavite puder, karmin i rumenilo, na komadiće vate jednostavno sipajte malo šminke, stavite u kesicu pa u torbu.

Osveživač ladica. Ako želite da vam ladica sa donjim vešom bude uvek mirisna i sveža, u nju stavite komadić vate na koji ste nakapali nekoliko kapi omiljenog parfema ili eteričnog ulja.

?????????????????????????????????????????????????????????????????

Za skidanje laka sa šljokicama. Ako vam je teško skinuti lak sa šljokicama na standardni način onda pokušajte ovaj naš. Razvucite kuglicu vate, namočite je acetonom, njome zamotajte nokte i ostavite tako tri minuta. Kasnije samo skinite vatu i videćete da je sav lak skupa sa šljokicama ostao na njoj bez imalo truda.

Za lakše čuvanje šminke i četkica. Ako imate male četkice i olovke za oči i usne koje su se istrošile, da ne bi pale na dno posude u kojoj ih čuvate, posudu napunite kuglicama vate pa zatim poslažite vaš pribor za šminkanje. Pored toga što će vam sva šminka biti vidljiva, na vatu će se hvatati svi ostaci šminke, a posuda će uvek biti čista.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar