Menu 

Mnoge trudnice se za vreme trudnoće suočavaju sa problemom suve kože pa čak i suvih očiju. Lifepress magazin vam donosi savete kako da se borite sa “suvoćom” tokom trudnoće.

Pored raznih promena na telu koje nam trudnoća donosi, na suvu kožu uglavnom ne obraćamo pažnju dok ne preraste u veći problem. Pokušajte si olakšati uz naše savete.

Šta izaziva suvu kožu tokom trudnoće?

Za vreme trudnoće telo prolazi kroz mnoge hormonalne i fizičke promene, a te promene sa sobom donose mnogo različitih simptoma. Mnogi stručnjaci suvu kožu i oči pripisuju upravo hormonalnim promenama, stresu i promeni ishrane. Mnoge trudnice u očima osećaju, peckanje, svrab, crvenilo, suve ruke i lice.

U većini slučajeva, lekari za ove probleme savetuju promenu ishrane i životnih navika. Preporučuje se uzimanje više vitamina A kojim je lisnato zeleno povrće veoma bogato, a i omega masne kiseline takođe mogu biti od velike pomoći. I zato edite dosta masnije ribe. Ako promena ishrane ne pomogne onda se prelazi na terapiju kapima koje će hidratizirati oči. Ove kapi možete kupiti u apoteci bez recepta, ali naša preporuka vam je da se ipak posavetujete sa lekarom

Zdrave navike koje će vam pomoći da se rešite suve kože

  • Unošenje dovoljno tečnosti tokom dana može pomoći i kod hidratacije kože i očiju.
  • Pri tuširanju, pranju ruku i umivanju koristite isključivo toplu vodu.
  • Noću koristite ovlaživač vazduha.
  • Koristite hidratantne kreme napravljene od prirodnih sastojaka, sa što manje hemikalija.
  • Ukoliko smanjite stres, smanjićete i problem sa suvom kožom i očima i zato se opuštajte, meditirajte, vežbajte duboko disanje.

Obavezno pročitajte i “Možete li pobediti strije tokom trudnoće”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar