Menu 

Saznajte

Mirisni i ukusni slasni plodovi prirode mogu da rastu i u vašoj bašti. Evo šta trebate znati ako želite da uzgajate šumske jagode. Piši! Širi dalje!

Ako niste znali koren sladića je biljka od koje se pravi većina gumenih bombona, pored toga što je divnog ukusa ima i mnoštvo lekovitih svojstava. Danas vam pričamo upravo o lekovitim svojstvima ovog divno slatkog korena.

Koren sladića se u prirodnoj medicini koristi za lečenje loše probave, hepatititsa C, gubitka pamćenja, karcinoma i infekcija kože. Tradicionalno se koristio i za čireve na želucu, žgaravicu, lošu probavu, zubobolju, povišenu temperaturu, astmu, bronhitis i kašalj. Evo za koje je to boljke saldić enajefikasniji.

Kao zaštitnik stomaka. Sladić se dugo vremena smatra veoma efikasni prirodnim lekom protiv čireva na želucu i to otkako je holandski lekar još davne pedesete objavio kako je pacijenta lečio upravo ovom biljkom. Tada je otkriveno da komponente koje se nalaze u ovom korenu potpomažu otpuštanje tečnosti koje štite želudac.

21053987348_e743cd949e_z

Borac protiv infekcija. Istraživanja su takođe pokazala da su komponente koji se nalaze u korenu sladića toliko snažne da se mogu uspešno boriti protiv raznih infekcija. Oni pomažu oštećenoj koži na način da stvaraju zaštitne bakterije koje se nazivaju i antibiotički peptidi što je veoma važna stavka  u borbi protiv infekcija. Isto tako dokazano je da sladić sadrži i komponente koje neutrališu dve vrste bakterija koje uzrokuju karijes i tri vrste koje uzrokuju bolesti desni.

6135824773_e8a8b17554_z

Antistres i antiupalni efekat. Sladić može biti od velike koristi za zdravlje mozga, a istraživanje sprovedeno pre desetak godina u Edinburgu je pokazalo da stariji ljudi koji uzimaju ekstrakt ovog korena imaju bolje pamćenje i verbalno su elokventniji. Naučnici naglašavaju da je potrebno više istraživanja na ovu temu, ali da su prva saznanja krajnje pozitivna.

Koren sladića se u svojstvu suplemenata moe koristiti u obliku prha,a kapsula, tableta i tečnog ekstrakta.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar