Menu 

Iskreno govoreći, flomasteri su nešto što u školskom priboru vaše dece najkraće traje i suše se neverovatnom brzinom, bez obzira koliko skupo ih platite. Mi imamo ideju – napravite vodene boje od isušenih flomastera.

Konačno smo našli sjajnu ideju kako iskoristiti flomastere kojima se više ne može pisali jer su se isušili. Na Happyhooligans blogu kažu da ih možete pretvoriti u sjajne vodene boje.

Potreban materijal:

  • Flomasteri
  • Voda
  • Staklene teglice sa poklopcima

Skupite po kući sve stare flomastere kojih, sigurni smo, imate jako mnogo. Rasporedite flomastere po bojama, napravite hrpice svih nijansi plavih, zelenih ili crvenih flomastera.

flomići

Nakon toga u teglice sipajte malo vode pa u vodu stavite flomastere tako da im vrhovi budu u vodi. Flomasteri će odmah početi pušatai boju u vodu, vi zatim teglice malo protresite i ostavite ih na prozorsku dasku nedelju dana.

Da biste dobili malo intenzivnije boje, iz flomastera izvadite uloške, isecite ih makazama i potopite u vodu pa ostavite da stoje neko vreme. Na ovaj način stvorićete malo nereda, ali svakako će rezultat biti bolji.

uložak

Šta kažete, hoćete li probati?

Sviđa nam se
Datum
Ime
Vodene boje od flomastera
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar