Menu 

Vrijeme je za nove ideje, za recikliranje, zabavu u vrtu. Donosimo vam kratka uputstva i ideje kako da brzo i lako napravite stolice za vaš vrt i balkon.

Uz malo kreativnosti i sunčan slobodan vikend možete preporoditi vaš vrt, balkon ili predulaz i pripremiti ih za dolazak ljeta.

Stolice, posebno one zanimljivije, kreativnije, obično su u prodaji po malo paprenijim cijenama. Međutim, iznenadilo bi vas koliko mnogi od nas imaju materijala, već sada, u svojim ostavama, garažama, šupama da naprave stolice, sa kojima bi se, čak, mnogi dizajneri mogli slobodno predstaviti na sajmovima namještaja.ideje

Najbolje su ideje za stolice od drveta, posebno od komada stabla, prefarbanog, recimo u bijelu boju i ukrašenog šarenim jastučićem. Od punog drveta (recimo korijen) možete napraviti i sto uz minimalnu obradu. (Jedno od najcjenjenijih za ovu svrhu je svakako drvo trešnje, ali i jasena ili oraha). Na zanimljiv način je iskorišteno i manje deblo, koje je ukrašeno pljosnatim, oblim, obrađenim komadom drveta ofarbanim u crveno (sa bijelim kružićima), pa liči na gljivu.

Zanimljive stolice (pa i stolove) možete napraviti i od kotura za kablove, koje možete kupiti, čak i putem sajtova za online prodaju.

Posebno neobičan je “tabureić” od kamionske ili traktorske gume. Potrebno je samo da gumu očistite, prefarbate u bijelo i u rupu u sredini popunite spužvama ili materijalom, a na vrh stavite ukrasni jastučić (pogledajte galeriju). Ideju kako da od gujme napravite tabure pročitajte OVDJE.

U nekim domaćinstvima su pronašli i rješenje za stare kante i burad. Limene kante prefarbaju i ukrase (recimo, nacrtaju cvjetiće) i oblože materijalom ili jastučićima. Od buradi prave visoke stolice. Takođe ih prefarbaju, napune pjenama za punjenje jastuka ili piljevinom do vrha, a na sam vrh ide, naravno, jastučić, koji se pričvrsti za bure. (Ukoliko je u pitanju drveno bure, podrazumijeva se, ne treba vam pjena, ali ono je, svakako, bolje za stolić). OVDJE pročitajte još ideja kako da na kreativan način reciklirate drvo

Još jedna dobra ideja za balkonski “stočić” su magazini. Ukoliko imate viška starih magazina, poredajte ih jedne na druge i povežite kaišima i dobili ste za čas zanimljivu stolicu.

Kažite nam, kako vam se dopadaju naše ideje? Da li ste pravili nešto slično?

This slideshow requires JavaScript.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar