Menu 

Totoro je dobri šumski duh, jedan od likova poznatog japanskog crtanog filma “Moj prijatelj Totoro”. Lik je postao brzo popularan, pa ga možemo naći na torbama, nakitu, pa i jastučićima. A evo i kako da napravite Totoro jastučić.

Uputstva smo pronašli na blogu Patchesofcolour, a verujemo da će ovaj jastučić obradovati vaše mališane i biti divan ukras na krevetima u njihovoj sobi ili u dnevnom boravku.

Zanimljivo je napomenuti da je ovaj crtani napisao i režirao Hayao Miyazaki, a prikazuje se od 1988. godine. Film prati dve kćerkice jednog profesora i njihovo druženje sa dobrim šumskim duhovima u postratnom Japanu.

Od materijala možete koristiti flaner ili filc, a na pomenutom blogu možete naći čak i šablon za šivenje. Mada možete i sami odrediti dimenzije jastučića i materijala, koji vam trebaju.

totoro jastucic2

Skinite šablon sa pomenutog bloga ili na papiru iscrtajte svoj na osnovu fotografija.  Izrežite komade papira, šablon koji ste iscrtali, pa stavite na komade tkanine (na odgovarajuću boju – sivu, belu ili crnu). Isecite komade od kojih ćete sastaviti vašeg Totora.

Na beli krug, koji će predstvaljati stomačić ušijte 7 komadića sivog materijala u obliku kvačica. Sada to prišijte na prednji deo budućeg jastučića, ušijte i oči (kombinacija crnih i belih kružića), pa crni nos.

totoro jastucic3

Napravite i uši od komadića tkanine kako je prikazano na slikama, napunite ih vatom za punjenje jastuka (ili nekim sličnim materijalom), pa ušijte kada budete sastavljali prednji i zadnji deo jastučića. Pre nego ušijete jastučić do kraja napunite ga vatom. Dodajte i po 3 brka sa strana, koje ste prethodno izrezali od komadića filca. I jastučić je spreman. Kako vam se dopada?

totoro jastucic4

Pročitajte i kako da Napravite sami zdrave masažne jastuke protiv glavobolje.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar