Menu 

Razmišljate o tome kako da za sledeću proslavu dekorišete tanjire, kako da složite salvete? Ovi ispleteni hlebni prstenovi za salvete su idealno rešenje.

O slaganju salveta smo pisali u tekstu , ali verujemo da će vas očarati i ova ideja, koju smo pronašli na blogu Pikadillycharm. Ideja je jednostavna i vaši će gosti biti oduševljeni.

Biće vam potrebno:

  1. Kartonski valjak (od papirnih ubrusa)
  2. Aluminijumska folija
  3. Testo za hleb
  4. Ulje

Testo za hleb možete pripremiti kao i obično (evo nekoliko recepata – ). Ako želite malo lepše prstenove, ukrasite testo mrvicama maka ili susama. Zavežite na svaki prsten mašnicu ili ga ukrasite na neki sličan način.

prstenovi za salvete

Kartonske valjčiće omotajte dobro aluminijumskom folijom i premažite uljem. Od testa pravite, razvaljajte, po tri jednake trakice, pa od njih pravite pletenice. Spojite krajeve da biste dobili prstenove ili narukvice.

Nataknite upleteni prsten ili narukvicu na kartonski valjak omotan folijom. Redajte prstenove sa valjčićima na nauljenu tepsiju (okrenite prema dole onaj deo gde ste sastavili pletenicu). Pokrijte i ostavite da testo odstoji na sobnoj temperaturi 30 minuta do sat vremena. Nije poželjno ni da testo previše naraste. (Sada ih možete posuti makom ili susamom).

prstenovi za salvete

Pecite u rerni zagrejanoj na 180C 15 do 20 minuta dok ne porumene. Izvadite iz rerne i premažite puterom, po želji. Ostavite da se ohlade.

Skinite ih sa prstenova nežno, pa stavite na tanjire (po jedan prsten). U svaki prsten umetnite po jednu ukrasnu salvetu.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Jovanka Anna Rizovska

    Oh what a great idea ja bi to pravila uvek sada love t

  2. Mira Gajic

    Ovo je za porodični svečani ručak …Božić, Vaskrs,Slava…

Napišite komentar

Zdravlje

Konjuktivitis je bolest oka koja podrazumeva oticanje i crvenilo membrane koja obuhvata površinu oka, uključujući i očni kapak. Konjuktivitis je veoma česta pojava, nije opasna, ali je poprilično iritantna, a nestaje sama od sebe...