Menu 

Ljubomora je normalna pojava, ali ne smete dozvoliti da vas vuče na dno. Naučite kako da je kontrolišete.

Momak koji vam se dopada flertuje sa drugim devojkama? Vaša prijateljica se odjednom počela intenzivnije družiti sa drugim poznanicama? Ništa strašno. Udahnite duboko i upamtite, to su njihovi životi, ne vaš. Donosimo vam nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da lakše izađete na kraj sa osećajem ljubomore.

Samopouzdanje

Osećaj ljubomore se češće javlja kod osoba koje nisu sigurne u sebe i nemaju samopoštovanja. Zato, počnite bar da glumite da ste jaki, samouvereni, donesite par snažnih odluka. Postepeno će se to odraziti na vaš život. Kada se neko ruga samouverenim ljudima, njih to ne slama i ne krive sebe. I vi ste dovoljno vredni. Na stvari trebate gledati kao na lekcije, a ne kao na poraze.

Poređenje

Trudite se da se ne upoređujete sa drugim ljudima. Čak i oni koji vam se čine kao da imaju sve, nisu nužno najsrećniji. I oni imaju svoje velike i male probleme, nedostatke. Svi oni se, ipak, trude da iznesu na površinu ono svoje najbolje, najpozitivnije. Pokušajte i vi. Neka vaše najbolje osobine izađu na videlo. Pokažite ih prvo sami sebi.

Kontriranje

Činite uvek superotno od onog što rade ljubomorne osobe. Kada shvatite da vas obuzima ljubomora, ne optužujte, ne budite sarkastični, zajedljivi. Recimo, ako vaša najbolja prijateljica želi da se provede sa nekim drugim, predložite joj film ili dobar restoran. Ako neko dobije posao koji ste vi priželjkivali, čestitajte mu. Budite čovek, ma koliko vas to bolelo.

Optimizam

Ljubomora se javlja i zbog straha. Predviđate negativne stvari, ljubomorni ste na nečije uspehe i kritikujete sebe što niste bolji? U takvom okruženju straha i negativne energije samo privlačite loše stvari. Verujte svojim prijateljima, partneru. Prilazite problemima sa pozitivnim stavom. Ne dozvolite da drugi vide vašu ljubomoru. Okrenite se sebi i razmišljajte kako da budete bolji, pozitivniji, čovečniji.

(Pročitajte i ove savete za mirniji i srećniji život)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar