Menu 

Mramorni kolač je jedan od onih staromodnih klasika koji se moraju naći na prazničnoj trpezi. Pročitajte naše savete kako da napravite savršen mramorni kolač.

U ovom tekstu vam nećemo doneti recept za patišpanj već ćemo vas provesti kroz postupak kako da napravite savršene mramorne šare, a turorijal sa fotografijama smo pronašli na Theshiksa blogu. Nadamo se da će vam biti od koristi.

Da biste napravili mramorni kolač potrebne su vam dve vrste testa za patišpanj različitih boja, a neke od ideja možete pronaći u članku „Tri recepta za najjednostavnije kore za kolače i torte“, zatim malo uži četvrtasti kalup za kolače, velika kašika i nož za mazanje.

Pripremite sve potrebne sastojke i pribor da vam budu pri ruci i krenite sa vašom kreacijom.

mramorni1

Na dno kalupa stavite jednu trećinu žutog testa u tri hrpice koje ste poredali u cik-cak, zatim praznine popunite sa 1/3 smeđeg testa tako da dobijete šahovsko polje.

mramorni 2

Isto radite i sa drugom trećinom testa s tim da na mesta gde je žuto testo, stavljate tamno i obrnuto. Isto ponovite i sa poslednjom trećinom testa.

mramorni3

Na samom kraju uz pomoć noža za mazanje po smesi u kalupu pravite uzdužne i poprečne pokrete kroz testo, sve do dna, ali ne mešajte da se  boje ne bi previše sjedinile.

mramorni4

Nakon toga kolač stavite da se peče, a kad se ohladi i kad ga isečete videćete mramornu čaroliju.

mramorni5

Jeste li vi ikad pravili mramorni kolač, koja je vaša tehnika za pravljenje šara?

Recept
Ime Recepta
Kako napraviti savršen mramorni kolač
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 247 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Mi jednostavno obožavamo biskvite koji savršeno pašu uz šolju čaja ili kafe. Danas za vas imamo recept za fenomenalni biskvit sa aromom limuna.