Menu 

Testeninu u boji možete napraviti sa prirodnim bojama uz pomoć povrća.  Pročitajte kako.

Proces nije jedan od najjednostavnijih, ali ukoliko budete pratili uputstva, nećete imati poteškoća. Međutim, potrebno je vreme i trud. Recimo, uzmite jedno celo poslepodne.

Boje pravite od ispasiranog povrća, mada možete koristiti boje za hranu i proces pojednostaviti. Mada, uvek je bolje prirodno, a i ukusnije je.

Potrebno vam je povrće, koje je bogato bojama, kuvate ga i pasirate da bi ste izvukli boju.

bowties-31izvor :http://pastaprincessandmore.wordpress.com 

Prvo je potrebno da pripremite pire od povrća. Na svaku šolju povrća dodajete 2 šolje vode u kojoj ga kuvate. Dodajte u vodu i 1 čen belog luka, malo soli i bibera.

Sveukupno vam treba 180 ml pirea.

Za narandžastu koristite pire od pečenih crvenih paprika, za plavu: ljubičasti krompir (skuvan i ispasiran), za boju fuksije: cveklu, za zelenu: špinat. Neke domaćice su probale kombinacije sa čokoladom, paradajzom i borovnicama.

various-types-of-coloured-pasta

Da biste napravili testeninu potrebno vam je: 2 šolje durum brašna (ili nekog namenskog brašna), 2 šolje mekog brašna, 4 veća jajeta, 1 kašičica maslinovog ulja, 1 kašičica soli, pripremljen pire za boju (180 ml) i još dodatno brašno za posipanje.

Na čistoj radnoj površini od brašna napravite “brdašce”, “mali vulkan”, na čijem vrhu je potrebno da napravite gnezdo i tu stavite jaja, maslinovo ulje, pire (recimo, zeleni, od skuvanog i ispasiranog špinata) i so. (Pogledajte foto uputstva i savete u tekstu “Kako da napravite domaću testeninu”.) Sve lagano mešajte rukom, dok od cele smese ne dobijete testo. Potrebno je da dobro izradite testo i formirate kugle. Pobrašnavite još površinu i testo ukoliko je potrebno.

Umotajte kugle u plastičnu foliju i ostavite ih u frižider na 45 minuta. Bilo bi dobro da imate mašinicu za izradu testenine, ali može poslužiti oklagija i dobar oštar nož (ili sekač za pizzu).

make-your-own-super-cheap-and-simple-rainbow-colored-pasta.w654

Kuglu podelite na 4 jednaka dela. I dok radite na jednom, druge držite u frižideru. Kuglu razvaljajte oklagijom u dobro istanjen disk (trudite se da testo bude što tanje, mada nije potrebno ukoliko imate mašinicu). Uz pomoć oklagije i malo brašna (da se testo ne bi lepilo) zarolajte ga u rolnicu i nožem secite trakice (a možete napraviti i mašnice).

Da li ste vi već pravili testeninu u boji? Koje ste povrće koristili? Da li ste pokušavali da je napravite sa voćem?

 izvor: http://www.allposters.co.uk

Recept
Ime Recepta
Napravite testeninu u boji
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 19 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ovo su brze krofne koje se u Kini prodaju na svakom ćošku, a ako se želite zasladiti i obradovati svoje ukućane ove krofnice će sigurno obaviti dobar posao.