Menu 

Šta mislite, kolika veština je potrebna da na ovako visokim temperaturama pripremimo keksiće koji se jednostavno pripremaju, ne sadrže jaja, mleko ni bilo koje druge, lako kvarljive sastojke, ukusni su i zdravi? Verujte nam jako malo.

Ove keksiće koje vam danas preporučujemo može napraviti bilo koje dete i to bez pomoći roditelja, osim kad je rukovanje rernom u pitanju, sve ostalo moglo bi napraviti samo. Sajt The burlap bag donosi recept koji sadrži samo dva sastojka. Da, dobro ste pročitali, DVA. Naravno vi možete eksperimentisati dodati još nešto prema vašim afinitetima.

Potrebni sastojci:

2 veće zrele banane

Šolja zobenih pahuljica

Dodaci po želji (komadići čokolade, orasi, grožđice)

Izgnječite banane i pomešajte ih sa zobenim pahuljicama, a zatim dodajte grožđice, komadiće čokolade, malo cimeta ili krupno seckane orase. Pošto su banane različite veličine i ne može se odrediti tačna mera, ukoliko vam je smesa previše tečna i ne možete oblikovati keksiće slobodno dodajte još zobenih pahuljica.

Smesu uz pomoć kašike stavljajte na pleh za pečenje obložen masnim papirom i lagano ih oblikujte u keksiće. Pecite na temperaturi od 160C, 15-ak minuta.

Recept
Ime Recepta
Zdravi keksići od samo dva sastojka
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 61 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

7 komentara
 1. Ivana

  Pa osnovni recept je od dva sastojka, a dalje se dodaju sastojci po želji. Ajd proçitajte prije nego komentirate

 2. Jasmina Mikanović Ex Petrović

  Izgnječite banane i pomešajte ih sa zobenim pahuljicama, a zatim dodajte grožđice, komadiće čokolade, malo cimeta ili krupno seckane orase. zdravi-keksici-od-samo-dva-sastojka

 3. Katica Miletic

  Kolko znan da brojin , 6 je sastojaka :*

 4. Slađana Bajuković Ex Kunić

  vec sutra ;)

 5. Gianne Kujundzic

  da,da od “dva sastojka” ..nije – nego :/

 6. Mirjana Jerinic

  Odlicno zvuci I obavezno cu probati. Koliko sutra. :)

 7. Nadja Dekanic

  to je ustvari home-made zdrava bonzita :)

Napišite komentar

Peciva i Testa

Hleb ste sigurno navikli peći isključivo u tepsiji, ali mi vam donosimo posebnu pripremu hleba u tavi sa fenomenalnim umakom od spanaća.