Menu 

Ljubitelji ste belog luka, ali ga izbegavate zbog neugodnog zadaha kojem ne pomaže ni žvaka?

Jednostavan način da izbegnete ovaj problem, a da se ne odreknete ukusa belog luka jeste da aromatizujete maslinovo ulje.

Ukus neće biti onako intenzivan, ali svakako ćete ga osetiti, a znamo da se maslinovo ulje i beli luk savršeno slažu.

Ovo ulje možete koristiti za salate, umake ili samo kao začin na malo prepečenog hleba.

Jednostavno, a veoma ukusno

Jednu glavicu belog luka očistite i stavite u malu posudu, dodajte maslinovo ulje u zavisnosti da li želite jaču ili slabiju aromu.

aromatizacija ulja

Posudu stavite na šporet i zagrevajte dok se oko luka ne pojave mehurići i tako oko 3 minuta, zatim smanjite temperaturu na najmanje, ostavite na šporetu još desetak minuta.

Skinite sa šporeta i ohladite na sobnu temperaturu. Ovako pripremljeno ulje čuvajte u hermetički zavorenim teglicama u frižideru, ne duže od sedam dana, zato gledajte da ne pravite velike količine odjednom.

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Žele od belog luka i ruzmarina - LifePress magazin

    […] Ovaj posebni žele obogatiće svaki doručak, obroke sa gljivama, tofuom, ribom, jagnjetinom, … A o tome koliko su beli luk i ruzmarin zdravi verujemo da znate (O belom luku pročitajte više u tekstovima Beli luk recepti: Ojačajte organizam – odmah! i Maslinovo ulje od belog luka). […]

  2. Najbrži načini za skidanje holesterola | LifePress magazin

    […] Beli luk važi za lek iz kućne radinosti, koji je najdelotvorniji kad je u pitanju holesterol. Ovo aromatično povrće deluje gotovo jednako kao i skupi lekovi samo bez neželjenih efekata. Nije važno u kojem obliku ga koristite, da li u hrani, svež ili mleveni, beli luk obavezno koristite ako imate problema sa holesterolom. Kako aromatizovati maslinovo ulje belim lukom pročitajte OVDE. […]

Napišite komentar