Menu 

Svestrani Kertis Stoun, popularni Australijski kuvar, poznat i pod nadimkom Tihi Terminator je ujedno pisac i TV lice.

Njegova filozofija je da kuvate onako kako majka priroda nalaže, da kupujete lokalne namirnice organskog porekla za vreme sezone, da pojednostavite recepte i da dopustite hrani da govori za sebe.

Rođen je 1975 godine u Melburnu u Australiji, a ljubav prema kuvanju otkrio je još kao dečak. Najveća inspiracija su mu mamini i bakini kolači.

Iako veliki zaljubljenik u kuvanje obrazovanje je tražio u ekonomiji. Na pola puta do diplome ipak se okrenuo kuhinji i svoju prvu pregaču zaradio u hotelu Savoj u Melburnu, a kasnije se usavršavao u Londonu pod kuvačom legendarnog nosioca tri Mišelinove zvezdice  Marka Pjera Vajta u Kafeu Rojal, Mirabel i Kvo Vadis.

Chef “za poneti”

Kertis se pojavljivao u mnogim TV emisijama u Velikoj Britaniji, pre nego je postao voditelj popularne emisije Surfing the Menu u Australiji. Amerikanci su naravno videli potencijal pa je 2006 dobio novu emisiju u Americi pod imenom Take Home Chef, koja se prikazivala u više od 70 zemalja.

U toj emisiji on je “presretao” žene u prodavnicama i pitao ih da li spremaju večeru za nekoga taj dan, ako bi one odgovorile potvrdno on bi im ponudio svoju pomoć da im skuva večeru.

Ima svoju liniju kuhinjskih proizvoda Kitchen Solutions za prestižnu fabriku u SAD Williams-Sonoma.

Mustang, Madona, pizza…

U brojnim intervjuima koje je dao rekao je: Da je prvo jelo skuvao sa 4 godine uz majčinu asistenciju. Voli kratku crnu kafu, slađu, najpopularnija ličnost za koju je kuvao je Madona, omiljeni nadev za picu mu je paradajz, gljive i pršut, vozi Mustanga, voli sve vrste muzike, a kao mali želeo je da postane rok zvezda.

This slideshow requires JavaScript.

Kertis danas živi u Los Anđelesu sa partnerkom, glumicom Lindzi Prajs i njihovim sinom, jednoipogodišnjim Hadsonom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar