Menu 

Fotografisanje sa Deda Mrazom nama se čini kao nešto bezazleno i divno, ali sa decom je drugačije. Strah je uvek prisutan. Ali, možete im pomoći.

Zaboravili smo da smo i mi sa strahom gledali u tog nepoznatog krupnog dedicu nasmešenog lica. Mamio nas je paketić i hrabrost druge, malo starije dece, ali plač se često razvije čim sednemo u krilo Deda Mraza. Taj strah je normalno prisutan kod dece od 2 do 7 godina. On može nastati zbog nepoznatog lica, neobičnog izgleda, velike brade, ali i plašljivosti druge dece. Možete preduzeti par poteza da biste izbegli plačljive slike i pripremili decu da se oslobode straha.

Dolazak

Najbolje je da dođete među prvima na fotografisanje. Red će biti kraći, nervoza manja, Deda Mraz raspoloženiji i dete neće morati da gleda drugu decu, koja ga mogu prestrašiti svojim plačom. S druge strane u nekom mirnijem okruženju bolje bi bilo da deca prvo iz daleka mogu da gledaju Deda Mraza, pa da mu lagano priđu, da ga “ispitaju”, upoznaju pre nego se fotografišu i budu nagrađeni za to paketićem.

fotografisanje sa Deda Mrazom

Odabir Deda Mraza

Važno je i gde vodite dete na slikanje, ko će glumiti Deda Mraza, ko sve to organizuje. Raspitajte se kod drugih mama, gde su one vodile decu – u neke markete, pozorišta i slično. Ili ako je dodela organizovana u školi raspitajte se  kakav je program, i da je Deda Mraz dostojan lika dobrog dedice sa Severnog Pola.

fotografisanje sa Deda MrazomPrilagođavanje

Upoznajte decu sa tim šta ih čeka na fotografisanju, da nemaju čega da se plaše. Ako imate neke svoje fotogarfije gde niste plakali na dodeli paketića ili fotografije braće i sestara pokažite detetu. Ispričajte mu lepe bajke o Deda Mrazu, a kada dođete na dodelu nemojte odmah dete staviti prvo na slikanje. Ipak, malo sačekajte da se upozna sa okolinom i čovekom u crvenom odelu, ali ne i predugo.

Ako je fotografisanje zakazno u loše vreme – dete je nervozno, vreme mu je za spavanje, gladno je, nervozno, odgodite sve za neki drugi dan, za neko drugo slikanje.

Bez kazni i primoravanja

Najgore što možete uraditi je da dete primorate da sedne Deda Mrazu u krilo. Ne samo da će verovatno zaplakati, već će steći strah i teško da će se hteti svojevoljno fotografisati sledeće godine. Neka dete vidi da vi razgovarate sa Dedom, pitajte ga da li želi prvo da ga upozna, da ga pogleda izbliza pre fotografisanja i slično.

Kako protekne fotografisanje vaših mališana sa Deda Mrazom? Možda i uplakane fotograifje imaju neku posebnu čar?

Pročitajte i tekst – .

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Ilija Ivic

    Ako volite dobro zezanje na racun estrade i idiotskih tekstova, ovo je stranica koju treba da lajkujete Jebem ti majku

Napišite komentar