Menu 

Većina dece razvedenih roditelja praznike doživljava na potpuno drugačiji način i ne ostaju im u preterano lepom sećanju. Ako ste i vi friško razvedeni potrudite se da i vaše dete ima najlepše moguće praznike i da previše ne oseti razliku. Naravno koliko je to moguće.

Ukoliko ste se nedavno razveli tenzije i borba oko toga sa čijom će porodicom deca biti za Novu godinu i Božić su neminovni, ali bez obzira ne sve razmirice između vas i vašeg sad već bivšeg partnera pokušajte se izdići iznad situacije, progutati ponos i učiniti ove praznike najlepšima za vaše mališane.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Najbolja opcija za vašu decu bi bila kad biste u potpunosti mogli zanemariti sve razmirice i pokušali biti zajedno za Božić i Novu godinu, zajedno ručati, otvarati poklone i ponašati se kao jedna velika sretna porodica, ali svesni smo da je to najidelaniji mogući ishod, gotovo nedostižan.

Praznici su među razvedenim supružnicima poseban izazov jer se u celu situaciju obično uključe i ostali članovi porodice, bake i dedovi koji bi želeli da provedu više vremena sa unucima tokom tog posebnog doba godine.

Pokušajte biti što fleksibilniji, nazovite bivšeg partnera i napravite dogovor koji nikoga neće zakinuti, ni vas dvoje, ni bake i dedove, ali posebno ne decu. Ako su mališani dovoljno veliki sedite s njima i pitajte ih šta bi oni voleli, kako bi voleli da provedu praznike i kad je sama organizacija u pitanju najviše se vodite njihovim mišljenjem i željama. Najvažnije u svemu je da se ne opterećujete bilo kakvim tradicijama i običajima, izmislite sami svoju prazničnu tradiciju, zaboravite na sve ono što ste slepo poštovali prethodnih godina i posvetite se svojoj deci.

Recite roditeljima da vas ove godine ne očekuju i provedite Božić i Novu godinu sa klincima i bivšim supružnikom ispred TV-a jedući brzu hranu i otvarajući poklone. Ako to nije opcija, onda smislite nešto drugo, nešto što vam neće stvarati pritisak i dodatno vas opteretiti u ionako stresnom periodu života.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar