Menu 

Možda mislite da je previše rano da pišemo o ovome, ali od toga kako ćete pripremiti baštu u jesen zavisi koliko će vaša baštica biti rodna sledećeg proleća. Čim poberete sve plodove, evo šta treba da uradite ove jeseni da pripremite baštu za sledeće proleće.

Kupite lukovice. Ovo je najlakši način da svojoj bašti u proleće dodate nešto boje svojoj bašti u proleće. Tulipani, narcisi illjiljani se mogu naručiti putem interneta ili kupiti u radnjama u septembru i možete ih posaditi već na jesen. Čuvajte ih u saksijama pa ih sa prvim prolećnim suncem posadite.

jesen

Odvojite višegodišnje biljke. U vašoj bašti sigurno postoje višegodišnje biljke koje niču svake godine. Septembar je vreme kada treba da se posvetite tim biljkama, popunite rupe u zemlji, sklonite ih ili podelite za sledeću godinu. Kao što već znate važno je i da odsečete sve suve delove biljaka.

Posadite višegodišnje biljke. Nove višegodišnje biljke možete posaditi u jesen samo se pobrinite da to uradite najmanje mesec dana pre prvog mraza, a mesto na kome ćeteih posaditi pripremite sa puno komposta i organskog đubriva koje se sporo rastvara.

Posadite jednogodinje izdržljive biljke iz semena. Jednogodišnje biljke, kao što im sam naziv kaže traju samo jednu sezonu , ali postoje one izdržljive koje možete posaditi 6-8 nedelja pre prvog mraza. Male biljčice će bez problema prezimiti i s prolećem početi cvetati te vam dati rane plodove.

Uništite korov.  Posebnu pažnju obratite na biljke koje ćete posaditi ove jeseni jer sve one mogu proizvesti mnogo korova i potrebno je da ga uklanjate.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar