Menu 

Divlji kesten je jedan od najboljih lekova iz prirode, koji se koristi za bolne vene, kod tromboze, pa čak i promrzlina.

Ono što divlji kesten čini stručnjakom u lečenju slabosti venskih zalistaka i kapilara donjih ekstremiteta je sastojak triterpenski saponin escin. Ime mu ne morate upamtiti, ali za šta je dobar i kako ga koristiti, zapišite, kako kažu, „kukom na ledu“, ako imate pomenutih problema.

Ono što natera mnoge da odustanu je vreme potrebno da divlji kesten počne davati rezultate. To može potrajati i mesecima. Zato je potrebno da kremice i masti divljeg kestena (koje možete pronaći u mnogim drogerijama, pa i supermarketima) počnete koristi na vreme. Vredi, jer ova biljka zaista pomaže.

Ukoliko nemate gel sa ekstraktom divljeg kestena za lečenje proširenih vena, možete probati napraviti svoju mešavinu u kućnoj radinosti. Kratko kuvajte pet smrvljenih jezgri divljeg kestena u jednom litru vode dok ne počne da izbija pena. Sklonite sa vatre i sačekajte da se ohladi. Sa tom tečnošću mažite bolna mesta. Stručnjaci tvrde da se ne treba pribojavati ni otkidanja tromba ili njegovog kruženja u krvnom sistemu pri ovoj terapiji. Ali, kontrola i saveti lekara su preporučljivi. Počnite na vreme da brinete o svom zdravlju.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar