Menu 

Muči vas bol u leđima i lekovi protiv bolova su vam verni prijatelji bez kojih ne izlazite iz kuće? Zaštitite vaš želudac i sprečite bol u leđima malo drugačijim metodama.

Evo nekoliko saveta.

Oprezno podižite teške predmete. Ako već morate nešto da pomerite, a nigde nikoga na vidiku onda teške predmete nemojte vući nego ih gurajte, kažu doktori. Bol u leđima izbećićete tako što ćete predmet gurati dok su vam ruke u visini grudnog koša.

Promenite obuću. Visoke potpetice čine stopla nestabilnima što mišiće leđa tera da rade još intenzivnije . Ako vas muče leđa, povremeno žrtvujte lepotu zarad zdravlja i odaberite obuću sa ravnim đonom.

Vežbajte! Vežbanje je veoma važno kod ljudi koji imaju bol u leđima. Redovno radite kardio vežbe ili jogu. Kardio vežba, koje je za leđa apsolutno najbolja i sa kojom ne možete pogrešiti jeste plivanje.

Joga položaji za bol u leđima

Tranzicija krava/mačka je svakako jedan od najboljih joga položaja za vaša leđa i kičmu. Pomoću ovih položaja na pravilan način istežete gotovo svaki pršljen. Stanite na podlogu četvoronoške i izvijajte kičmu prema gore praveći luk, glava vam slobodno pada prema dole, a zatim podižete glavu prema gore a kičmu uvijate prema podlozi, ramena su ravna.

Krivi štap je položaj, koji će vam pomoći da ojačate stomačne i mišiće leđa. Lezite na stranu tako da su vam noge lagano savijene u kolenima, a oslonac je na podlaktici jedne ruke. Zatim lagano podižite gornji deo tela tako da vam je težina na podlaktici i na jednom kolenu. Leđa i vrat moraju biti ravni.Radite ovu vežbu u tri seta po 30 sekundi.

 

Ptica/pas: Stanite na sve četiri i lagano podižite jednu nogu tako da vam leđa i noga budu u jednoj ravni, a zatim nogu vratite u početni položaj, napravite od 10-30 ponavljanja sa svakom nogom.

Započnite dan sa ovim vežbama i zaboravite na bol u leđima!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar