Menu 

U nekim krajevima Balkana orasi i med spadaju među svadbene običaje kad mladoženjina majka budućoj snahi donosi orahe i med. Ali, jeste li znali da su orasi i med veoma lekovita kombinacija?

Orah je sam po sebi veoma lekovita voćka, a med mu pomaže da njegova lekovita svojstva još više dođu do izražaja, možemo reći da se savršeno upotpunjuju kao stari bračni par. Orasi i med našem našem organizmu obezbeđuju gotovo sve potrebne vitamine i minerale.

Šta sve „leče“ orasi i med?

Mi vam danas donosimo recepte za nekoliko lekovitih pripravaka čiji su glavni sastojci upravo orasi i med. Ukusniji lek nikad nećete probati.

Anemija, u pola kilograma meda stavite pola kilograma mlevenih oraha i sok od jednog limuna, sve izmešajte i uzimajte tri puta dnevno po jednu supenu kašiku.

Visoki krvni pritisak. Da biste prirodnim putem smanjili visok krvni pritisak uzimajte dnevno 100 g oraha i istu količinu meda 45 dana.

Za čir na želucu mleko od oraha je pravi spas, a možete ga pripremiti na veoma jednostavan način. Stno mlevene orahe pomešajte sa vrelom vodom i dobro izmiksajte u mikseru dok ne dobijete mlečnu smesu (možete je procediti i ne morate). U ovako dobijeno mleko dodajte dve kašike meda i popijte 2 do 3 kašike pre svakog obroka.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar