Menu 

Grejp nije samo kiselo-gorko citrusno voće, koje se jede uglavnom za doručak. Grejp je mnogo više od toga. Upoznaćemo vas na koje sve načine možete koristiti koru, sok, mesnati deo pa čak i semnke grejpa.

Ova fenomenalna voćka može vam pomoći da se rešite akni, izlečite infekcije i podmladite kožu.

Pazite da uvek kupujete organski uzgojen grejp.

U kori grejpfruta kriju se njegova esencijalna ulja koja se koriste za aromaterapije.  Par kapi ovog esencijalnog ulja u vašoj opuštajućoj kupki za tren će vam podići raspoloženje i odagnati tugu. Pošto biste sami veoma teško došli do ove esencije najbolje bi bilo da kupite jednu flašicu i da duboko udišete ovaj miris kad god ste neraspoloženi i tužni.

Ako imate problema sa aknama, ova voćka je pravi lek, jer u sebi sadrži antiseptička svojstva i iskorenjuje čak i one najtvrdokornije bubuljice. Za ovaj problem takođe možete koristiti esencijalno ulje, a možete i jednostavno umasirati u kožu sok od svežeg grejpa.

Ekstrakti dobijeni iz semenki, kore i mesnatog dela grejpa su veoma delotvorni u lečenju infekcija izazvanih bakterijama i gljivicama tako što stimulišu imunitet i pomažu pri alkalizaciji tela.

Jednostavno, iscedite sok od grejpa i pomešajte sa nekim organskim uljem za masažu i umasirajte u kožu. Ulje će pomoći da se sva lekovita svojstva iz grejpa lakše upiju u kožu. Ovo vam može biti i sedmični detoks tretman.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar