Menu 

Iako mnogi stručnjaci ne preporučuju korištenje mikrotalasne rerne moramo priznat da ona može biti veoma korisno kuhinjsko pomagalo. Donosimo vam nekolio više nego interesantnih trikova za koje sigurno niste znali.

Nakon što pročitate ovaj tekst i odgledate priloženi video, mikrotalasnu više nećete gledati na isti način, već sa mnogo više poštovanja. Donosimo vam trikove koji će vam zasigurno olakšati život.

Hrskava pizza. Ako volite da vam je pizza hrskava, parče stavite u mikrotalanu zajedno sa čašom vode i dobićete hrskavost.

Da ne biste plakali dok sečete crveni luk jednostavno ga očistite, izbodite na nekoliko mesta nožem i stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi. To će izvući sve one gasove zbog kojih plačemo, a neće upropastiti luk.

Očistite beli luk na lakši način. Ako treba da očistite puno belog luka, stavite ga u mikrotalasnu na 20 sekundi i očistićete ga bez da se lepi za prste.

Da bi vam se hrana ravnomerno ugrejala u mikrotalasnoj stavite je na rub tanjira, ne na sredinu.

Ako nemate vremena da kuvate kukuruz u vodi, jednostavno odsecite donji deo zajedno sa kukuruzovinom i stavite u mikrotalasnu na 3-5 minuta na jaču temperaturu i jednostavn uhvatite za vrh, protresite i dobićete kuvani kukuruz.

Jako prljavu mikrotalasnu ćete najlakše očistiti tako da u posudicu sa vodom iscedite nekoliko polovica limun, stavite u mikrotalasnu i uključite na 3 minuta. Ugasite i ostavite da stoji još pet minuta, izvadite posduicu i jednostavno prebrišite.

Pogledajte video.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar