Menu 

Nakon porođaja telu je potrebno vreme da se u potpunosti oporavi i da skupi energiju koja je preko potrebna da bismo vodili računa o novorođenčetu. Mi vam donosimo recept za kupku koja će vam u tome uveliko pomoći.

Manevrisanje između hranjenja i presvlačenja bebe, a sve to uz nedostatak sna nikako nije jednostavno, a u celoj toj frci možemo lako zanemariti i ignorisati potrebe svoga tela. Porođaj, ma koliko prirodan bio, ostavi određene posledice na telu i zato je veoma važno da pomognete sebi da što pre stanete na noge. Imajte na umu da ukoliko pomognete sebi imaćete više energije da vodite računa o vašoj bebi.

Danas vam donosimo priču o lekovitoj kupki koja će vam pomoći da vam genitalno područje čim pre zaceli. Ova kupka pomoći će vam da se opustite, a olakšaće vam bolove i neugodan osećaj zbog epiziotomije, ali i hemoroida.

Potrebni sastojci:

  • 1 šolja epsom soli
  • 4 kašike sode bikarbone
  • 4 kašike hamamelisa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 16 kapi eteričnog ulja lavande
  • 16 kapi eteričnog ulja kamilice.

Sve sastojke uspite u kadu napunjenu toplom vodom i opuštajte se 20-ak minuta. Zatvorite vrata od kupatila, pustite muziku i tih 20 minuta se fokusirajte na sebe i na svoje telo.

Ako ne želite da se kupate u kadi, na tržištu se mogu pronaći posebni lavorići koji se montiraju na wc šolju, koji vam omogućavaju sedenje u vodi samo do kukova. Jednostavno ih napunite toplom vodom, dodate sastojke koje smo naveli i opuštate se.

Ako koristite ove lavore umesto kade, prepolovite količinu sastojaka za lekovitu kupku.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Saznajte

video

Ako mislite da su ljudi jedina biće koji vole da pevaju ispod tuša, varate se, a to dokazuje i ova sjajna papiga. Piši! Širi dalje!