Menu 

Ukoliko vam jeftina votka već dugo stoji u bifeu i nemate nameru da je pijete, postoji mnogo drugih načina da je utrošite. Pitate se kako? Pročitajte ovaj kratki vodič i saznajte.

1. Uklonite neugodne mirise sa garderobe

votkaizvor: http://www.wikihow.com

 Pošpricajte votkom garderobu koju inače nosite na hemijsko čišćenje. Votka će privremeno ukloniti mirise sa nje i produžiti period između dva čišćenja. Naravno,  ukoliko je miris intenzivan ili se na odeći nalaze i fleke – odnesite ih odmah na hemijsko bez odlaganja.

2. Očistite stakla na naočarama

votkaizvor: http://www.smashinglists.com

 Votka odlično uklanja sve mrlje (posebno one masne) sa stakla. Hemijska sredstva, koja se inače koriste u tu svrhu, takođe sadrže određen procenat alkohola, stoga je jeftina votka idealno zamensko rešenje.

3. Očistite ostatke lepila

votkaizvor: http://ablecleaninginc.com

Pitali ste se kako ukloniti vinjetu sa automobilskog stakla? Votka će to uraditi brzo i pouzdano, bez bojazni da ćete oštetiti površinu. Takođe je odlična i u otklanjanju ostataka etiketa sa ambalaže, cena, dečijih nalepnica i ostataka lepila.

4. Osvežite dah

votkaizvor: http://www.instructables.com

Znamo na šta ste sada pomislii, ali votka zaista odlično uklanja bakterije koje prouzrokuju loš zadah. Stoga napravite sami svoju vodicu za usta na bazi votke! U jeftinu votku dodajte mentu i cimet, te pustite da odstoji dve nedelje. Naravno, kao i u slučaju prave vodice za usta, votku ispljunite nakon mućkanja da, umesto svežeg daha, ne biste dobili Superhikov zadah.

5. Osvežite cveće u vazi

votkaizvor: http://www.besthomedesigns.org

 Par kapi votke i dve kašike šećera učiniće čudo za vaše cveće u vazi. Naime, votka ubija sve bakterije koje se vremenom razmnožavaju u vodi, a šećer obezbeđuje hranjive sastojke koje cveću omogućavaju dugotrajnu svežinu.

6. Napravite idealno testo

votkaizvor: http://www.cooksillustrated.com

Ukoliko vodu u receptu zamenite sa hladnom votkom, testo za kolač će se bolje razviti i biti tanje. Votka čini testo lakšim za razvijanje, a alkohol će ispariti tokom pečenja, ostavljajući vam fino razabrano testo (posebno za lenje pite).

7. Napravite aromatizovane likere

votkaizvor: http://www.mlive.com

 Votka je odliča baza za sve vrste likerajer nema svoj specifičan miris (kao npr. voćne rakije). Napunite flaše (ili tegle) votkom i dodajte sastojke od kojih želite liker.

8. Očistite prozore

votkaizvor: http://www.thisoldhouse.com

 Najbolje čuvana tajna za savršeno očišćene prozore koju ćemo vam upravo otkriti – pomešajte votku i vodu u raspršivaču. Poprskajte ovom tekućinom prozore, a potom ih prebrišite novinskim papirom (ili kuhinjskim ubrusima). Još ne verujete da ste postigli takve rezultate? Da-da.

9.  Uklonite neugodne mirise iz obuće

votkaizvor: http://www.thisoldhouse.com

 Pisali smo već o tome kako da napravite osveživače za patike, a evo i još predloga sa votkom. Pošpricajte obuću, između dva nošenja, votkom i sačekajte da se osuši. Predlog je i da noge potopite u votku (dokazano od strane Mytbustersa!)

10.  Rešite se peruti

votkaizvor: http://pioneerthinking.com

 Votka je odlično rešenje ukoliko imate perut i suho vlasište. Pomešajte šolju votke sa dvije kašike ruzmarina i pustite da odstoji dva dana. Procedite i koristite nakon šamponiranja ili utrljajte u vlasište bez ispiranja.

11.  Napravite višekratno pakovanje leda za obloge

votkaizvor: http://www.thisoldhouse.com

 Sipajte u vrećicu sa zatvaračem kombinaciju ½ votke i ½ vode. Ostavite da se zaledi u zamrzivaču. Vrećicu možete koristiti za smanjenje otoka i podliva kod povreda. Nakon što se otopi, samo je ponovo vratite u zamrzivač i koristite ponovo.

12. Napravite dezinfekciono sredstvo za ruke

votkaizvor: http://www.fitsugar.com

 Votka je prirodno antibakterijsko sredstvo, stoga je idealna zamena za sredstava za suho pranje ruku. Dodajte nekoliko ml votke u bočicu sa vodom. Ovo sredstvo možete nositi u torbi i mati ga uvek pri ruci kad vam zatreba. Posebno kada imate stresan dan. :)

13. Očistite ten

votkaizvor: http://theoriginaltop10.blogspot.com/

 Ukoliko vam je koža masna i problematična, pokušajte tretman sa votkom. Naravno, samo spolja – natopite tufer i očistite kritične zone.

14. Tretirajte povrede i bolna mesta

votkaizvor: http://www.instructables.com/id/15-Unusual-Uses-for-Cheap-Vodka/?ALLSTEPS

 Votka je, kao što smo već rekli, odlično sredstvo za dezinfekciju. Pored toga ona smanjuje i bol, pa je idealna za tretiranje rana ili zubobolju.

15.  Popijte je

votkaizvor: http://thechalkboardmag.com/bamboo-charcoal-water-filter-purifier

 Ukoliko do sada niste našli nijednu dobru ideju kako da iskoristite vašu votku – popijte je! Da biste poboljšali ukus jeftinoj votki, probajte sa filtriranjem pomoću ugljena ili koristite filter za vodu.

Ukoliko vam se ama baš nijedna od ideja nije dopala, ponesite svoju flašu jeftine votke kada sljedeći put krenete u goste.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar