Menu 

Ne bacajte teglice i ne čuvajte ih samo za zimnicu. Možete iskoristiti tegle na tako mnogo načina.

Dobro ih operite i svakoj “pridružite” poklopac. Ostavite da se prosuše i za to vrijeme pogledajte kakve ideje vam donosimo i kako teglice mogu biti vrlo korisne u vašem domu.iskoristiti tegle

Teglice pretvorite u lampe. Obložite ih ukrasnim papirom ili, još bolje, čipkom i u njih spustite po jednu mirisnu svijeću. Možete ih tako objesiti na balkon ili staviti na stolić u vrtu.

Takođe, lijepo je i kada ih obojite iznutra i zalijepite neku zanimljivu sliku, siluetu, pa kada stavite svijeću, dobićete neobične sijenke.

Ukras od pijeska. Napunite tegle slojevima pijeska u različitim bojama. Možete ubaciti i nekoliko školjkica i dobili ste lijep ukras za dom.

Ukoliko imate višak teglica od hrane za bebe, pretvorite ih u posudice za začine. Na svaku teglicu nalijepite i etiketu sa imenom začina, a za njih možete napraviti i policu uz pomoć samo jedne daske. (Ideju ćete pronaći u galeriji).

Ovog ljeta ih možete iskoristi i kao čaše za osvježavajuća pića. Manje tegle će najbolje poslužiti. Na poklopcu napravite rupicu i kroz nju provucite slamku.

Već smo pisali i da ih možete iskoristi kao saksije u koje posadite vaše ljekovito i začinsko biljke.

U manjim teglicama možete čuvati klupka i na taj način ćete biti sigurni da se nikada neće konci zapetljati.

Još jedna zanmiljiva ideja: neka vam teglice posluže kao ramovi za slike. Možete “potopiti” fotografiju u teglicu punu maslinovog ulja. Svakako, sasvim neobičan ukras.

Kako ćete vi iskoristiti tegle?

 

Piši!
Širi dalje!

12 komentara
 1. Snzana

  puno hvala za sve ideje,zaista predivno

 2. Nena Kops

  eeee natereli ste me da i ja to napravim …

 3. Astro-Dragana Jovkovic

  dobra idejaaaaaaaaaa

 4. Sandra Djordjevic

  ja i dalje visim

 5. SC Kuvar

  Hvala puno Jaga Ivanov na dodatnom savetu, uvek nam to treba!

 6. Miljko Ljilja Ralevic

  VEĆ VIDJENO

 7. Jaga Ivanov

  ja ih imam sigurno vec 30 godina u kuci…ali mogu vas posavetovati po iskustvu, da treba srafove staviti bar dva, jer samo jedan se brzo zarotira i nema nista od tog posla….ja imam svugde 2 i nema mrdanja ni posle 30 godina, samo menjam oblike teglica jer uvek stizu neke nove, a standardni je otvor :)

 8. Mirjana Bregović

  joj, super (y) :D

 9. Gordana Adamovic

  eeeeee….meni nije palo na pamet,bas je kul :)

 10. Dijana Zambov

  odlicno i prakticno ja sam vec uradila

 11. Slobodanka Mancic

  Odlicna ideja

 12. Sandra Adamović Milivojević

  sjajna stvar……meni već desetak godina tako stoje začini

Napišite komentar

Zdravlje

Domaća supa protiv prehlade, med protiv kašlja, šećer protiv štucanja… Je li i vama baka savetovala slične mere opreza? Piši! Širi dalje!