Menu 

Možda to još uvek niste primetili, ali mnogi restorani, pa i pekare ili radnje brze hrane služe se trikovima da bi vas naterali da pojedete ili popijete više.

Muzika i ugođaj

Lagana muzika i slabija, prigušena svetla će vas opustiti i bićete raspoloženi za pićence, dva više. Alkohol traži hranu, pa ćete se ubrzo uhvatiti kako naručujete neko jelo, pa još alkohola i krug se nastavlja. To naravno odgovara vlasnicima restorana, ali nikako vašoj kilaži. Takođe, različiti restorani i barovi imaju različitu muziku. Ako je reč o pivskom baru tu muzika i razgovor moraju biti življi, konobari veseliji – atmosfera treba da vas ponese.

u restoranima

Meni koji mami

Imena jela u meniju se, iako vam se to nečini, pažljivo biraju. Ne da budu zanimljiva, nego da vas navedu da ih kupite. Mnoga imaju dodatak poput “kremasto”, “domaće”, “bakin”, “topli”, … Međutim iza toga se kriju masne i šećerne bombe.

Hladnoća

Iako to nije praksa u svim, ali neki restorani namerno temperaturu drže nešto nižom da bi goste naterali da pomisle na tople napitke, vruće supice i ugodna jela koja se puše – pravo iz rerne. Ne brinite imaju oni mnogo izbora i načina da vas ugreju, ali jedan od njih nije da pojačaju grejanje.

u restoranima

Televizija

Većina ljudi ima naviku da nešto jede ili barem gricka dok gleda TV. Zato u mnogim restoranima i barovima uvek ima par TV uređaja sa svakodnevnim najgledanijim programima. TV odvraća pažnju, vi pomišljate na hranu i konobar se odmah stvori da vas ljubazno upita: “čime vas možemo poslužiti”?

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Silvija Stojković

    Sve je to super. Mislim na njihove trikove. Samo to “hladno” kod mene ne prolazi. Ja na brzinu popijem piće i teram dalje.

Napišite komentar

Zdravlje

Kad vam ujutro zazvoni alarm, da li odmah ustajete ili stisnete popularno „snooze“ dugme koje vam omogućava još pet minuta sna? Jeste li jutarnji tip i koliko to utiče na vaše uspehe? Piši!