Menu 

Mitsko mjesto na kojem su prema narodnoj legendi vile izvodile noćne plesove nalazi se na 400 metara nadmorske visine. Položaj Vilinka u sastavu tla ima 70% kamena. Uzgojni je oblik „gušći“, ali su prinosi niži. U svakom slučaju izgleda efektno na fotografiji

zilavka

Kao i sama butelja uostalom. Berba 2010. prva je Vilinka koju sam probao prije točno dvije godine. Ova, 2011 nosi i Decanterovo priznanje  Specifičan mineralni aspekt je nešto što ne pamtim iz te moje prve Vilinke… očito će položaj s vremenom omogućiti nešto stvarno posebno. Međutim, mirisima ipak dominiraju blage orašaste arome, lješnjak recimo, možda i dinje, kao i nježni citrusi, koji usmjeravaju miris Žilavke na igru koja se nastavlja na nepcu.

Pravi ples započinje u ustima. Vilinka ima tek. Struktura vina je takva da svaki gutljaj oplemenjuje svaki zalogaj. Neće ga samo isprati, već i dobro začiniti. Dati tȇk.

Pitka suhoća i 12,9% alkohola kod Vilinke znače sasvim dovoljno ekstrakta da porastu zazubice. Uklopljenost kiselina i alkohola znači uravnoteženost i slast. Puno onog iskonskog vinskog veselja. Naizgled jednostavna, ali u praksi teško dostižna kombinacija  87+

Već sad vodeća mlada Žilavka u Hercegovini predodređena da s vremenom ostvari puni potencijal kad loza dostigne ozbiljnu zrelost.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar