Menu 

Tofu je nutritivno veoma bogata namirnica, potiče sa ostrva Java, a upravo u Aziji se najviše koristi, na sve moguće načine. Inače, reč je o siru od soje.

Pravi se zgrušavanjem sojinih proteina, na sličan način kao što se pravi i mlečni sir.

Soja se melje, meša sa vodom, a zatim kuva. Skuvana sojina kaša se cedi i time dobijamo sojino mleko.

Pomoću aditiva se dobije konačan proizvod poznat kao tofu, a njegova kvaliteta zavisi od temperature i aditiva. Najčešće se dodaju kalcijum-sulfat i magnezijum-hlorid.

tofu jelo

Veoma je blagog okusa pa može da se kombinuje sa mnogim sastojcima. Postoji i dimljeni tofu koji je malo intenzivniji.

Bogat je mnogim mineralima, kalcijumom, vitaminima i belančevinama, a ne sadrži holesterol zbog čega se preporučuje osobama koje imaju kardiovaskularnih problema.

Tofu je odlična zamena za meso veganima i vegetarijancima, a može da se koristi svež ili termički obrađen. Može da se koristi u slatkim jelima i sa slatkim prelivima.

tofu salata

Neka istraživanja su pokazala da je uz tofu veoma dobro popiti čašu soka od narandže zbog bolje apsorpcije gvožđa u organizmu.

Piši!
Širi dalje!
3 komentara
 1. Dr Ailemen spell caster

  PEOPLE AROUND THE WORLD GET BLESSED AFTER CONTACTING ME BE WISE WITH YOUR DECISIONS
  I Am Gloria Cordonna from Atlanta ,My husband and I have been married for about 7 yrs now. We were happily married with two kids, a boy and a girl. 3 months ago, I started to notice some strange behavior from him and a few weeks later I found out that my husband is seeing someone. He started coming home late from work, he hardly care about me or the kids anymore, Sometimes he goes out and doesn’t even come back home for about 2-3 days. I did all I could to rectify this problem but all to no avail. I became very worried and needed help. As I was browsing through the Facebook one day, I came across a comment that suggested that Dr Ailemen spell caster can help solve marital problems, restore broken relationships and so on. So, I felt I should give him a try. I contacted him and he did a spell for me. Three days later, my husband came to me and apologized for the wrongs he did and promise never to do it again. Ever since then, everything has returned back to normal. I and my family are living together happily again.. All thanks to Dr Ailemen spell caster . If you need a spell caster that can cast a spell that truly works, I suggest you contact him. He will not disappoint you. This is his E-mail: [email protected]

 2. Zdrave namirnice čija lekovita svojstva jačaju ako su u paru - LifePress magazin

  […] koja su sproveli, preporučuju konzumiranje ljutih papričica u kombinaciji sa tofuom (Povremeno zamenite meso tofuom) jer je to veoma dobra kombinacija za ublažavanje upalnih procesa u organizmu, a sve to […]

 3. Ojačajte kosti, sprečite osteoporozu | LifePress magazin

  […] Proizvodi od soje su puni kalcijuma, možda vam se njihov ukus u početku neće svideti, ali isprobajte razne kombinacije dok ne dobijete odgovarajuću. Mleko od soje i tofu su prava mala riznica kalcijuma. Više o tufuu i kako da ga pripremite vas čeka OVDE. […]

Napišite komentar