Menu 

Zimsko vreme može biti veoma oštro prema bebinoj koži i zato je veoma važno da tokom hladnih dana obratite posebnu pažnju na negu bebine kože.

Zimi je veoma dobro da bebu izvodite napolje, ali bebe su veoma osetljive na temperaturne promene i zato treba da pripazite da bebi nije ni previše hladno ni previše toplo.

Osip od vrućine

Osip od vrućine se ne pojavljuje samo leti, može se pojaviti i zimi ako bebu previše zabundate i bebi bude previše toplo, pa znojne žlezde ostanu začepljene. U tom slučaju će se pojaviti crvenilo i osip.

Da do toga ne bi došlo veoma je važno da dete oblačite u garderobu koja je prozračna i koja je napravljena od prirodnih materijala, a slojevito oblačenje je neophodno. Ako primetite da je bebi previše vruće slobodno joj skinite jedan sloj odeće čak i ako ste napolju. Da biste umirili osip koristite kreme sa jedan odsto hidrokortizona iako će osip proći sam od sebe nakon nekoliko dana.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-baby-winter-little-white-pure-image35204058

Ispucale usne

Zbog toga što beba stalno slini, njene usne su gotovo uvek vlažne, a ta vlažnost uklanja prirodni sloj sa usana koji štiti usne od hladnoće pa su one sklone pucanju.

Ovaj problem rešićete ako bebi na usne pre izlaska napolje namažete tanak sloj vazelina ili nekog blagog balzama na usne.

Promrzline

blagi oblik promrzlina na koži podrazumeva ono slatko crvenilo na obrazima, nosiću ili prstićima tokom zimske šetnje. Kad je bebi hladno, prirodna reakcija organizma je da šalje manje krvi u ekstremitete da bi vitalni organi ostali topli.

Kad je jako hladno bebu ne izvodite napolje bez rukavica, šala i kape i nemojte previše dugo ostajati napolju. Kolica prekrijte zaštitom za vetar. Isto tako, kad dođete kući bebi priuštite toplu kupku, a ako koža nije povratila normalnu boju ni nakon nekoliko sati posavetujte se sa lekarom.

Grubi, crveni obrazi

Gruba koža koja se guli ili čak puca obično se pojavljuje na obrazima i na pregibima kao što su unutrašnja strana laktova ili ručni zglobovi. Ispucala koža je u stvari suva koža koja se upalila, a uzrok može biti vetar, iritacije, neugodna garderoba, pljuvačka na bradi, cureći nosić.

Provodite što manje vremena napolju, a kad izlazite, bebu dobro obucite i izložene delove kože namažite zaštitnom kremicom. Čak i zimi veoma je važno da koristite kreme koje štite od UV zraka.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-bath-time-baby-girl-image18186360

Kupanje

I zimi je sasvim u redu da kupate vašu bebu svakog dana, ali pazite da voda ne bude previše topla i da sapuni i šamponi koje koristite ne sadrže veštački dodane mirise i alkohol. Isto tako posle svakog kupanja bebinu kožu premažite blagom hidratantnom kremom, takođe bez dodanih mirisa.

Članak
Naslov
Nega bebine kože zimi
Opis
Zimsko vreme može biti veoma oštro prema bebinoj koži i zato je veoma važno da tokom hladnih dana obratite posebnu pažnju na negu bebine kože.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar