Menu 

Dobitak bebe promeniće vaš život iz korena i na to niko ne može dovoljno da vas pripremi. Pre nego dovedete bebu kući morate uraditi mnogo stvari. Evo i liste.

Auto sedalica

Pre nego bebu odvedete kući trebalo bi da kupite odgovarajuću sedalicu za auto. Kad birate sedalicu obratite pažnju da li ima sve potrebne sertifikate za sigurnost i da odgovara novorođenčetu.

kuci

Čistoća

Činjenica je da je vaš dom nakon streline bolnice leglo prljavštine i bakterija. Dok mama i beba rade na podizanju imuniteta tata bi trebalo da se pobrine da oboje ostanu zdravi i da što bolje očisti kuću. Mama će biti oduševljena činjencom da bebu dovodi u kuću čistu kao suza.

dosla

Dečija soba

Ako je reč o celoj sobi ili “bebinom ćošku” stvorite ugodno, mirno i toplo okruženje gde će beba spavati. Samo pripemanje prostora može veoma opuštajuće i terapeutski da deluje za novopečene roditelje.

Sigurnost

Neće proći dugo pre nego vaša beba postane živahno malo stvorenjce koje puzi i dira sve što mu je na putu. Na vreme se pobrinite da kupite zaštite za utičnice I obezbedite oštre ćoškove.

Prva godina vaše bebe proći će neverovatnom brzinom. U jednom trenutku smejaćete se prvom osmehu, a u drugom ćete već trčati za njom po kući, zato pokušajte čim više da se pripremite pre nego svoj zamotuljak donesete iz bolnice.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar