Menu 

Gotovo svaka trudnica se susrela sa raznim savetima od toga kako bi trebalo da se ponaša, šta bi trebalo da oblači do toga šta da jede, kako od lekara tako i od članova porodice i prijatelja.

Za sve buduće mame, preporučujemo knjigu „Expecting better“ koju je napisala Emily Oster,  koja savetuje opušteniji pristup trudnoći i iščekivanju najvrednijeg paketića koji ćete ikada dobiti.

U knjizi se govori o svim zabranama koje se trudnicama nameću ali i razlozima zašto te zabrane ne bi uvek trebalo poštovati, jesu li realne i da li su dobre za sve trudnice.

emili2

Emily Oster u svojoj knjizi pokušava razbiti mitove vezane za trudnoću napominjujući da je svaka trudnoća različita i doživljena na drugačiji način, dok je današnja moderna medicina tretira po ustaljenom šablonu koji se primenjuje na svim ženama.

Knjiga se dotiče i pomalo teških tema i nedoumica sa kojima se svaka trudnica susreće kao što su: „da li je testiranje ploda na degenerativne bolesti vredno rizika?“, i one najčešće „šta smem jesti, a šta ne?“. Ova knjiga trudnicama nudi sasvim otvorene i realne odgove na pitanja koja ih muče, a koja verovatno nikada neće dobiti od lekara ili od već postojeće literature. Tu ćete saznati sve, od uticaja kofeina i ljutog na plod, pa sve do toga smete li se za vreme trudnoće baviti baštovanstvom ili popiti čašu vina.

Ova knjiga, svakoj trudnici će pomoći da donese zdrave i ispravne odluke vezane za svoje stanje jer brojke i istraživanja kojima se vodila autorka, ne lažu.

Knjiga nije prevedana na naš jezik, a verziju na engleskom možete kupiti preko sajta Amazon.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar