Menu 

Meksička kuhinja je pored italijanske najrasprostranjenija kuhinja u svetu, broj restorana sa meksičkom kuhinjom danonoćno raste čak i  u našem regionu.

Ona vuče svoje poreklo iz doba Asteka, ali se vremenom pod uticajem Evrope i Severne Amerike “modernizovala” što joj je pomoglo da stekne veliku popularnost.

[one_half]Karakterišu je žive i šarene boje mnoštvo ukusa i mirisa na jednom tanjiru[/one_half]

Prehrana drevnih meksikanaca sastojala od jela na bazi kukuruza, čilija, pasulja i paradajza. Evropski uticaj je u vidu riže, piletine, govedine, vina, crvenog i belog luka. Do danas se nije baš mnogo menjala.

[one_half]Začini su veoma bitna stavka meksičke kuhinje a najčešće se koristi korijander[/one_half]

U meksičkim selima se i danas jedu puno egzotičnija jela od onih koju jedemo po restoranima. Neka sadrže meso majmuna, iguana, čegrtuše ili pak jelena.

A nama najpoznatija meksička jela su buritos, tortilje, čili, raze salse.

Uz Meksiko vežemo i popularno žestoko piće koje se pravi od biljke agave – tekilu.

This slideshow requires JavaScript.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
 1. draganche meksikanche

  Dodatak tekstu: Iguane je zabranjeno dirati. Zakonom! Mada, je ponekad suprotno zakonu koriste za “podmladjivanje”,(krv iguane) a inače mesa ima jako malo.
  Omiljena i uobičajena je salata od kaktusa koja se sprema od srcevine i blago zakiseljena i izvanredno se uklapa uz Meksičku hranu.
  Najlepše je postojanje tj ponuda ogromnog broja SALSI (sosevi) sa nebrojenih kombinacijama povrća u njima.
  Treba otići i proveriti, predivno iskustvo je.
  Iznenadice vas raznolikost naroda u MX jer imaju 32 države ali i onda najlepše je to da kada na sporednim putevima sretnete meštanina , uz osmeh će vas pozdraviti :-)

Napišite komentar

Zdravlje

Dobra hidratacija je veoma bitna za opšte zdravlje organizma, ali  šta kad nam se baš ne pije voda? Otkrivamo vam nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da budete dovoljno hidrirani tokom dana,...