Menu 

Ovo je verovatno najčešći problem za roditelje i za decu. Ako ne želite dramu svako veče pred spavanje i da to bude ugodno i mirno vreme i za vas i za vašu decu pročitajte naše predloge.

Mirno vreme za spavanje sa mamom

Probajte završiti sve poslove, obaveze i čišćenje pre vremena za spavanje da biste se potpuno mogli posvetiti detetu. Ostavite sve po strani, ne javljajte se na telefon, ne proveravajte mejlove, posvetite se detetu.

Deca vole rutinu

Kad su deca veoma mala rutina je jako bitna, gledajte da svako veče pred spavanje stvari radite po istom rasporedu. Pranje, zubića, tuširanje, oblačenje pidžame. Kad su deca starija pustite ih da oni sami odrede raspored. Samo im napomenite da očekujete da obavi sve što je potrebno bez preskakanja.

citanje

Priprema

Oko sat vremena pre spavanja polako gasite svetla u kući, prekinite sa aktivnostima i igrom uključujući i rvanje sa tatom ili golicanje. Pogasite TV i računar, pustite neku laganu muziku i opustite se. Kad ste vi opušteni i dete će biti.

Ne dižite tenziju.

Spavanjac

Kad ste završili sa svim pripremama manjoj deci čitajte dok ne zaspu, a sa većom obavezno uđite u sobu, sednite na krevet, proćaskajte malo, dajte mu poljubac i zagrljaj za laku noć. Ostavite ih uz ohrabrujuće reči.

 

 

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar