Menu 

Leto nam je konačno stiglo i vreme ja da nas more one slatke brige. Gde na more? Šta poneti? Šta izostaviti? Mi vam danas donosimo savete šta treba da sadrži torba za plažu svake mame.

Ukoliko idete na plažu sa decom, morate biti spremni za mnoge nepredviđene situacije i zato u svoju torbu spakujte sve što bi vam moglo zatrebati, ali je ne pretrpavajte.

šta poneti na plažu

2. Šeširići. Pamučni šeširi su obavezni, posebno ako dete više voli da se igra u pesku nego u vodi, ili ne voli da moči kosu. Savetujemo vam da šeširić smočite pa stavite detetu na glavu.

3.Peškiri. Pored onih koje nosite za sedenje, obavezno u torbi imajte i male suve peškire za brisanje ruku i lica.

4. Rezervna garderoba. Ovo sve mame imaju, ne samo u torbama za plažu nego i u onim svakodnevnim. Nezgode na plaži su uvek moguće zato uvek ponesite rezervu garderobu za presvlačenje. Čistu garderobu spremite u plastične kese da se ne bi smočila.

5. Plastične sandale. Ovo je obavezno ako idete na plažu punu kamenčića, ali i kao zažtitu od vrelog peska. Iako su naše mame i bake govorile da je zdravo kad dete hoda boso, vi ipak zaštite nožice svog mališana.

šta poneti na plažu

6. Dugi rukavi. Na moru često iznenada zaduva jak vetar pa uvek ponesite tanki duks ili majicu za svoje malene.

7. Zdrava užina. Od kupanja i mora deca brzo ogladne i zato obavezno nosite zdravu užinu i grickalice koje ne mogu da se pokvare na suncu.

8. Igračke su obavezne na plaži, ali nemojte nositi previše, jer šta god da ponesete, vašem detetu će biti zanimljivije igračke druge dece. Lopta i kantice za pesak će biti dovoljni.

9. Prva pomoć. Nkad ne znate gde se vaše dete sve može povrediti i zato kod sebe uvek imajte flastere i sredstvo za dezinfekciju.

Na plažu uvek ponesite i suncobran da biste mališanima napravili hlad, posebno ako ćete se duže zadržati.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar