Menu 

Ukrasi za torte i kolače mogu biti i vaših ruku delo i to vrlo jednostavno. Pripremite srciće i druge ukrase i čuvajte ih u teglicama do upotrebe.

Ideju smo pronašli na zaista fenomenalnom blogu Cakewhiz. Osnova ovih ukrasa je smesa sa penastim bombonama, a oblike birate i izrezujete sami, po želji. Tako divno izgledaju na mafinima, zar ne? A verujemo da će svaka rođendanska torta u trenutku biti pretvorena u pravo umetničko delo sa ovim ukrasima.

Potrebna vam je smesa, tačnije fondan od penastih bombona.

Sastojci:ukrasi torte srca 6

  • 250 gr belih penastih bombona (marshmallows)
  • 3 – 4 šolje šećera u prahu
  • Biljna mast po potrebi
  • 1 kašika vode
  • 1 kašika ekstrakta vanile (ili nekog drugog ekstrakta, ali da nije u boji)

Penaste bombone pomešajte sa vodom i vanila ekstraktom i otopite u mikrotalasnoj rerni ili na pari (samo pazite – na nižoj temperaturi mešajući).

Ako smesu topite u mikrotalasnoj samo je stavite u posudu (za mikrotalasnu) i zagrejavajte 1 minut, izvadite, promešajte, pa vratite da se topi još jedan minut.

ukrasi torte srca 5

Smesu još jednom dobro promešajte, dodajte šećer (šolju po šolju). U originalnom receptu su upotrebili 3 šolje, ali vama će možda trebati i malo više u zavisnosti od penastih bombona. Bitno je da dobijete smesu koja liči na pripremljeno testo. Kada se zgusne nastavite je obrađivati rukama. Mesite je neko vreme, ali obavezno namastite ruke, jer je “testo” vrlo lepljivo. Takođe, namastite i radnu površinu.

Trebate dobiti testo koje je lako obrađivati. Ako bude suviše suvo dodajte još malo masnoće, a ako je vlažno još šećera.

Dobijenu fondan smesu namastite i pokrijte komadom papira za pečenje i stavite u vrećicu sa zatvaračem ili u običnu plastičnu za zamrzivač i zavežite da zatvorite.

Ostavite preko noći (najbolje je da odstoji 24 sata). Ne stavljajte smesu nipošto u frižider.

ukrasi torte srca 4

Sada je vreme da je obojite. Koristite, najbolje, jestive gel boje. Stavite fondan smesu na namašćenu površinu, umočite čačkalicu u boju, pa nanesite malo boje na smesu. Umesite rukama (obavezno nosite zaštitne rukavice ili će vam ruke biti ofrabane). Dodajte još boje ako je potrebno. Fondan možete odmah razvaljati oklagijom (i nju obložite plastičnom folijom – zbog boje) i izrezujte oblike ili omotajte plastičnom folijom i ostavite do upotrebe.

ukrasi torte srca 3Pronađite što manje rezače za keksiće (raznih oblika), izrezujte scrca ili zvezdice (ili konfete) od smese i redajte na masni papir i ostavite da se osuše na sobnoj temperaturi. Vreme sušenja zavisi od temperature i od vlage. Obično ne treba više od 7 dana.

Čuvajte ih u dobro zatvorenim plastičnim posudicama na sobnoj temperaturi (ne stavljajte ih u frižider). Držite ih podalje i od vode (ne čuvajte blizu sudopere ili mašine za suđe). Rok trajanja je im je zaista dug – više od godinu dana.

ukrasi torte srca 2

Recept
Ime Recepta
Preslatki ukrasi za torte – srca, zvezdice, kružići
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
5 Based on 34 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ako iz zdravstvenih razloga ne smete jesti gluten ili ste jednostavno pobornik paleo ishrane onda morate isprobati recept za ovaj bezglutenski hleb.