Menu 

Drage mlade majke, koliko ste samo puta, otkako ste rodile čule onaj savet da bebu ne navikavate na ruke i da je što manje nosite? Sling marame su potpuno otkriće kad je u pitanju nošenje bebe i postoje situacije kada će vam biti od velike pomoći.

Nošenje bebe u sling marami donosi mnogo olakšanja za sve mame posebno kad su u pokretu, i postoje situacije kada su kolica samo teret. Istraživanja takođe ppokazuju da su nošene bebe puno srećnije i zadovoljnije i što je takođe veoma važno, mami su ruke slobodne.

Ako ste se pitali koje su to situacije u kojima će vam kolica predstavljati samo teret, a sling marama olakšanje, čitajte dalje.

sling2

Planinarenje – šetnja prirodom

To što imate malu bebu ne znači da treba da se odričete malih zadovoljstava koja vas čine srećnom, sve što vam treba je sling marama. U planinama ili šumi, kolica neće biti od neke koristi jer će se vaša šetnja pretvoriti u nćnu moru. U ovakvim situacijama dete nosite na leđima i vaša šetnja će postati uživanje i za vas i za dete.

Poseta javnom toaletu

Zamislite da ste se našli u velikom šoping centru sa bebom i treba da idete u wc, a u blizini nema nikaoga ko bi vam pričuvao kolica. Ako bebu nosite u marami bez problema možete otići do toaleta obaviti sve što treba i oprati ruke, bez ikakve smetnje. Taj posao bi sa kolicima bio puno kompikovaniji jer kolica sigurno ne možete ugurati u kabinu, a i držanje bebe na krilu dok obavljate nuždu nije baš jednostavan posao, verujte nam na reč. Dakle, kad je u pitanju šoping, prvi izbor neka vam bude sling marama.

Odlazak u zoo vrt

Kolica mogu biti sjajna za obilazak zoo vrta, ali kad je vikend i kad je velika gužva marama će svakako bolje doći. Sa bebom u naručju ćete se puno lakše provlačiti kroz gužvu i moći ćete videti puno više životinja.

sling3

Šetnja sa psom

Ako je vaš pas dobro dresiran onda mu šetnja pored kolica neće predstavljati problem, ali sa onim malo nestašnijim psima to se veoma brzo pretvara u noćnu moru. Umesto da celim putem brinete da li će se pas zapetljati u točkove ili će skočiti na kolica bebu stavite u naručje u sigurnost sling marame i uživajte u šetnji.

Javna mesta i gužva

Posete stadionu i drugim javnim mestima na kojima cirkuliše veliki broj ljudi sigurno će biti puno lakši sa bebom u naručju nego u kolicima. Ako iz bilo kog razloga odbijate da nosite dete u marami treba da znate da su one u potpunosti bezbedne, beba je blizu vas, toplo joj je i ugodno je smeštena.

Probajte!

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Mina

    Ja Vasem spisku dodajem i neodlozne izlaske sa bebom po kisi/snegu/sa vise kesa u rukama, stanovanje u zgradi bez lifta na iole visim spratovima, svakodnevne kupovine (101 radnja u koju treba uci, probiti se izmedju rafova i drugih kupaca i izaci, kroz cesto teska i nezgodna ulazna vrata), voznja GSP vozilima, hodanje uskim ulicama ili trotoarima zakrcenim vozilima… Napretek je situacija gde su kolica, koliko god lagana i mobilna bila, velika smetnja u svakodnevnom funkcionisanju, a marama za nosenje bebe pomoc vredna milion dolara!!!

Napišite komentar