Menu 

Volite nakit i jedino čime se vodite kada birate šta ćete na sebe staviti jeste da li vam se slaže uz stajling ili ne? Odnosno ne pazite da li je nakit napravljen od plemenitih metala ili bižuterije? Ako nosite bižuteriju, posebno prstenje onda sigurno znate kako ona može pustiti boju i obojiti vaše prste.

Mi imamo nekoliko sjajnih saveta kako da to sprečite.

Ne paničite. Odmah na početku da napomenemo kako boja koju pusti prstenje sigurno nije opasna i panici nema mesta. Ako se pojavi jednostavno skinite prsten i mrlja će nestati. Ako niste alergični na metal, uzrok boji je hemijska reakcija usled kombinacije metala i kiselina koje se nalaze u koži. Stručnjaci kažu da pojedini metali oksidiraju i daju onaj zelenkasti otisak vašoj koži. Ponekad čak i prstenje napravljeno od srebra, zlata ili bakra može izazvati isto.

10602146945_1a52af5ea2_z

Izbegavajte jako jeftini nakit. Gledajte da je nakit napravljen barem od medicinskog čelika ako nemate novca za srebro ili zlato.

Neka kože bude suva. Ako želite izbeći te ružne tragove od prstenja nemojte prati ruke sapunom i naositi kreme dok vam je prstenje na rukama. Obavezno skinite nakit, obavite šta treba, ostavite da se ruke osuše ili upiju kremu pa onda vratite nakit.  Isto tako izbegavajte nositi nakit dok plivate u bazenu jer hlor može oštetiti nakit i ostaviti ružni trag.

Brza popravka. Ako nikako ne možete izbeći da prsten ostavi trag na prstu, sa unutrašnje strane ga probajte premazati bezbojnim lakom. To će na neki način stvoriti barijeru između prsta i prstena i sprečiti da se pojavi ružna mrlja. Samo ne zaboravite da povremeno ponovite lakiranje, jer se vremenom lak izliže i nestane.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar