Menu 

Madonina dijeta je vrlo jednostavna, zdrava i donosi dugotrajan gubitak kilograma. Iako ima 55 godina popularna pevačica ima savršenu liniju. Pročitajte kako ona to postiže.

Ovaj režim ishrane specijalno za Madonu je napravio Rej Kibartas, njen lični trener i nutricionista. Zanimljivo je da su Madonina najveća slabost slatkiši (a kome nisu?). Zato joj je dozvoljeno da, s vremena na vreme, prevari dijetu sa malo slastica.

Madonina dijeta dozvoljava kršenje pravila. Malo neobično? Pa, možda i ne. Stalna zabrana nekih namirnica i jela, koje volite najviše ne može biti dobra ni za psihu niti za istrajavanje u određenom programu, koji ste sebi zacrtali. Na taj način postajete podložniji stresu i depresiji. Svi vole taj mali greh, kršenje pravila.

Ovo definitivno nije brza dijeta, ali je zdrava i dugotrajna. Sa njom za sedam dana možete izgubiti tek 1 kilogram. Trebate imati na umu da je ovo najpreporučljiviji način mršavljenja, posebno ukoliko želite da zadržite novu liniju. Ukoliko želite brz način mršavljenja, moraćete potražiti drugi program.

Madonina dijeta ima osnovno pravilo – masti, proteine i ugljene hidrate zadržite u odnosu 30:30:40.

Ugljeni hidrati moraju biti složeni (povrće, voće, celovite žitarice), a ne “brašnasti”, lošiji (beli hleb, bela riža, prženi krompirići, šećer, testenina, kolači, …).

Masti su obavezne, jer smanjuju osećaj gladi, stimulišu rad mozga i daju vam osećaj zadovoljstva.

Na kofein zaboravite, a da bi ste održali zdrav odnos (masti, proteini, ugljeni hidrati), jedite punu šaku proteina, a uljenih hidrata duplo više. Prelive za salate i ulja koristite umereno.

Madonina dijeta – primer menija

Doručak –tost sa dva belanjka i jednim jajetom; jabuka, narandža ili kruška

Ručak – pileća ili ćureća prsa u sendviču sa hlebom od celovitih žitarica i malo majoneze.

Večera – jedna porcija proteina (riba, pileća prsa ili nemasna govedina), mnogo povrća, mala porcija testenine od celovitih žitarica i pola malog pečenog krompira.

Što se tiče vežbi, trebaće vam ih mnogo – sat vremena svaki dan. Najidealnije bi bilo da 45 minuta radite aerobne vežbe, poput hodanja, plivanja ili vožnje biciklom i 15 minuta anaerobnih vežbi – trening sa otporom, dizanje tegova ili aerobik.

Ukoliko ne možete ići u teretanu ili nemate tegove, možete raditi bilo koje vežbe, ali celi jedan sat, svaki dan. Zaprepastili bi ste se koliko samo sat vremena šetnje sa psom, svaki dan, može da učini za vaše telo nakon 6 sedmica.

(Ukoliko vam se ova dijeta ne sviđa, probajte i sa sedmodnevnom letnjom dijetom).

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar