Menu 

Mnogo je divnih načina da iskoristite stare muške kravate, umesto da ih bacate. Možete napraviti novčanike, futrole, torbe, jastučnice, … Mi vam donosimo nekoliko ideja.

Ogrlica – marama

Za nju vam je potrebna stara ogrlica ili samo nekoliko kuglica. Kravatu prepolovite uzdužno da biste je smanjili i ušijete ostavljajući šupljinu u vrhu kroz koju ćete ubacivati kuglice. (Ukoliko je kravata uža, ovo nije potrebno). Kada ubacite jednu kuglicu zavežite čvor ili dodajte ukrasni uski prsten, pa ubacite još jednu kuglicu. Proces ponavljajte dok ne potrošite sve kuglice. Na kraju rupu ušijete i maramu-ogrlicu vežete oko vrata.

kravataNovčanik i sat

Futrolu za telefon ili novčanik jednostavno je napraviti od kravate. Potreban vam je samo konac, igla, dugme, makaze i, naravno, kravata. Odrežete pola kravate, presavijete vrh, ušijete sa strana, prišijete dugme na sam vrh, napravite rupicu za dugme, napravite šav gde je potrebno i vaš posao je završen. (Ideje ćete pronaći u galeriji). Stara kravata, takođe, može dobro poslužiti kao kaiš za sat. (Pogledajte fotografiju).

Suknja

Neke malo veštije krojačice su spajale kravate, jednu do druge da bi napravile zanimljivu suknju. Ukoliko i vi imate nekog krojačkog iskustva, oprobajte se u ovom načinu recikliranja.

Torbe

Za razliku od suknjica, torbe je malo jednostavnije napraviti (naravno, ukoliko se već niste ispraksali i ovladali tehnikom, pa pravite i malo komplikovanije kreacije). Kravate ušivate i spajate, dodajete dugmiće, čičak trakice i kaišiće. (Zavirite u galeriju – videćete da recikliranje odeće i nije tako teško).

Dečija igračka – zmija

Uz pomoć stare kravate možete napraviti jednu od najjednostavnijih igračaka. Potrebno je samo da kravatu napunite spužvom ili ostacima materijala, ušijete i na sam vrh prišijete dva dugmića, koja bi trebala predstavljati oči zmije i jedan crveni komadić tkanine za jezik.

Jastuci

Jastučnice ili jastuci, posebno od svilenih kravata, mogu biti vrlo zanimljiv dodatak vašem bašenskom nameštaju. Mašina za šivenje i dobre ideje za kombinovanje uzoraka mogu učiniti čuda.

Da li ste vi već reciklirali kravate na ovaj način?

Pogledajte i šta možete napraviti od starih kofera u tekstu Stari koferi u novoj ulozi.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Mnoge se žene osećaju ratnički za vreme PMS-a, a neke, čini se, bi ubile za komadić čokolade. Posle dolaze suze zbog kalorija. Sa našim predlozima umirite simptome PMS-a i uživajte u zdravim slasticama.